Bin bir derde deva: Hurmanın faydaları

Hurma eski çağlardan beri bin bir derde deva olarak bilinmektedir. Hurma kalbi, böbrekleri ve karaciğeri güçlendirir, bağırsakta faydalı bakterilerin gelişmesine yardımcı olur. Ama hurmanın faydaları henüz bunlarla bitmiyor. 

 

Hurma eski çağlardan beri binbir derde deva olarak bilinmektedir. Hurma kalbi, böbrekleri ve karaciğeri güçlendirir, bağırsakta faydalı bakterilerin gelişmesine yardımcı olur. Ama hurmanın faydaları henüz bunlarla bitmiyor. 

Ramazan’da sofraların baş tacı olan hurmanın faydaları saymakla bitmez. İçerisinde bol vitamin ve minerali barındırmasından dolayı hurmanın sağlığa katkıları oldukça fazladır. 

1. Yüksek oranda lif içerir

Hurmanın 100 gramının 3,5 gram lif içerdiği bilinmektedir. Bu nedenle hurma, midede sünger gibi şişip hacim kaplar. Öte yandan, mideyi geç terk etmesi sebebiyle de tokluk hissi oluşturur.

2. Cildi nemlendirir

Antioksidanla zengin olmasından dolayı hurma, hücre yenilemesini sağlayarak cilde iyi gelir. Ayrıca, ciltte gerekli olan nemi sağlar.

3. Kalbe iyi gelir

Hurma, potasyum minerali sayesinde kan basıncını dengeleyerek kalp ritmini düzenler.

4. Demir eksikliğini engeller

Yüksek demir içeriğine sahip olan hurma, demir eksikliği anemisi olan kişiler için oldukça faydalıdır. Kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırdığından dolayı hurma, kansızlık riskini azaltır. 

5. Kemikleri güçlendirir

Kalsiyum ve fosfat içeriği sayesinde hurmanın iskelet oluşumuna ve vücudun kemik yapısının dengelenmesine yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme