Bir ilke imza atıp üyelik aidatını yasal alt sınırına çektiler

Yeni Sendika Konya İl Temsilcisi Ferhat Yiğit, sendikanın üyelik aidatını yasal alt sınıra çeken ilk ve tek sendika olduğuna dikkat çekti.

Bir ilke imza atıp üyelik aidatını yasal alt sınırına çektiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Sendika Konya İl Temsilcisi Ferhat Yiğit, “ 4688 sayılı sendikalar kanunu gereği memur sendikaları için geçerli olan sendika üyelik aidatı, maksimum binde 5, minimum tutar binde 4’tür. Sendika üyesi sağlık çalışanı arkadaşlarım sendikalarına ortalama her ay 230 TL civarı aidat ödemektedir. Yeni Sendikamız Ankara’da bu hafta gerçekleştirdiği genel kurul ile sendika tüzüğünde değişikliğe giderek bu oranı minimum sınır olan binde 4’ e düşürmüş bulunmaktadır. Divan üyesi olmaktan onur duyduğum genel kurulda yapılan bu değişiklikle bizim üyelerimizden aylık ortalama 180 TL civarı sendika üyelik aidatı kesintisi olacak. Yeni Sendika olarak, sendikacılık yapmaktaki amacımızın para olmadığını ve yasal alt sınır olan bu tutar ile yılda 600-900 TL arası bir tutar üyemizin cebinde kalsın istedik. Sendika üyelik aidatını tüm sendikalar maksimum oranda tutarken, üyelik aidatını yasal alt sınıra çeken tek ve ilk sendika olmanın gururunu yaşıyoruz’ dedi.

Bir ilke imza atıp üyelik aidatı yasal alt sınırına çektiler

Sağlık çalışanlarının yakından bildiği üzere 2023 yılında 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi Ocak 2024 ten itibaren aylık ödenmeye başlandığına da dikkat çeken Yiğit. ‘Sendikal özgürlüğü kısıtlayan yüzde 2 yasası 18 Ocak 2024 tarihinde Anayasa Mahkemesinin kararı ile iptal edildi. Gerekçeli kararın resmi gazetede yayınlanmasından itibaren sendika ayrımı gözetmeksizin bizim üyelerimizde 190 TL yerine 537 TL Toplu Sözleşme ikramiyesi alacaktır. Ve bu kazanımımızla birlikte kısa bir süre sonrası da geçmişe yönelik toplu sözleşme ikramiyesinin eksik ödenen kısmı toplu olarak üyelerimize geri ödenecektir. Anayasa Mahkemesinin aldığı karar, sağlık çalışanı arkadaşlarımızı değil de kendi cebini düşünen sendikalara ibretlik bir ders olmuştur. Anayasa mahkemesinin iptal kararı bir yıl boyunca saha da sendikacılık yapmayıp, devletimizin kasasından ödenen toplu sözleşme ikramiyesini kendi kasasından ödüyormuş gibi satanların elleri böğürlerinde bırakmıştır. Yeni Sendika olarak henüz geçen hafta İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz ülkemizde ilk defa düzenlenen 112 ve UMKE Çalıştayından sonra bu hafta sonu da Ankara’da Adli Tıp Çalıştayı gerçekleştirdik. Yenilikçi ve bilimsel çalışmalar ile her zaman sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yanındayız.” İfadelerini kullandı

Bir ilke imza atıp üyelik aidatı yasal alt sınırına çektiler


Yeni Sendika İl Temsilcisi Yiğit “16-18 Şubat tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen İl Temsilcileri İstişare Toplantısı, Adli Tıp Çalıştayı ve Tüzük değişikliği genel kuruluna Konya Yeni Sendika İl Yönetimi ile birlikte katıldık. Yeni Sendika Genel Başkanımız Sayın Metin MEMİŞ ve Genel Başkan Yardımcılarımız ile önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşacağı projeler ve sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar, adaletsiz uygulamalar ve hak kayıpları hakkında istişarelerde bulunduk. Yeni Sendika Konya İl Temsilciliği olarak il temsilci yardımcılarımız, kurum ve kuruluş temsilcilerimiz ile hep sahada Sağlık Çalışanlarının yanında ve arkasında olacağız, gerçek sorunlara etkin çözümler getirmeye devam edeceğiz. Tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızı memur sendikacılığının yükselen yıldızı Yeni Sendikamız da birlikte çalışmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Bir ilke imza atıp üyelik aidatı yasal alt sınırına çektiler

Bakmadan Geçme