Borcu olanlar dikkat! Son bir hafta kaldı

Kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeler kapsamında bugüne kadar 265,4 milyar liralık alacak yapılandırması gerçekleştirildi. Yetkililer, kanundan faydalanmak isteyenlerin 3 Temmuz'a kadar başvurması gerektiğini bildirdi.

Borcu olanlar dikkat! Son bir hafta kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kararıyla vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenmesi gereken borçlar öncelikli olarak yapılandırıldı. Birçok kurumun alacakları da Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılmak için sona erdi.

Yapılandırmadan yararlanmak için tanınan başvuru süresi 31 Mayıs'ta sona ermiş, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da dolacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı Kararı ile bu süreler bir ay uzatıldı. Yeni karara göre, başvuru süresi 3 Temmuz'a (30 Haziran Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle) uzatıldı ve ilk taksit ödeme süresi 31 Temmuz'da sona erecek.

Kanun kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine 4 milyon 524 bin 66 mükellef başvurdu ve bu çerçevede 6 milyon 639 bin 482 yapılandırma dosyası oluşturuldu. Bugüne kadar 265 milyar 379 milyon 176 bin liralık alacak yapılandırıldı ve 20 milyar 725 milyon 946 bin 126 liralık tahsilat gerçekleştirildi.

Kanundan yararlanmak isteyen kişilere 3 Temmuz'a kadar başvurma çağrısı yapıldı. Bununla birlikte, kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor.

Kanunda taksitle yapılan ödemeler için eski kanunlardan farklı bir düzenleme yapıldı ve taksitlerin aylık dönemler halinde ödenmesi şartı getirildi. Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece birinci taksit ödeme süresi uzatılırken, taksitlerle ödeme yapmayı tercih edenlerin Temmuz ayında birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemeleri gerekecek.

Bakmadan Geçme