Borcu olanlar için son gün! Süre uzatılmadı...

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme kapsamında bugüne kadar 265,4 milyar lira tutarında alacağın yapılandırılması gerçekleştirildi. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırıldı. Kanundan yararlanmak isteyenler için son başvuru süresine gelindi

Borcu olanlar için son gün! Süre uzatılmadı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kararıyla vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenmesi gereken borçlar, birçok kurumun alacaklarını düzenlemek amacıyla Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırıldı. Kanundan yararlanmak isteyenler için son başvuru süresine gelindi.

3 TEMMUZ SON GÜN

Başvuruların aslında son tarihi 31 Mayıs olarak belirlenmişti ve ilk taksit ödeme süresi 30 Haziran'da sona erecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Kararı ile bu süreler bir ay daha uzatıldı. Yeni karara göre, başvuru süresi 3 Temmuz'a (30 Haziran'ın Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle) kadar uzatıldı ve ilk taksit ödeme süresi 31 Temmuz'a kadar uzatılmış oldu.

Kanun kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine 4 milyon 524 bin 66 mükellef başvurdu ve bu kapsamda 6 milyon 639 bin 482 yapılandırma dosyası hazırlandı. Bugüne kadar ise 265 milyar 379 milyon 176 bin TL'lik alacak yapılandırıldı ve 20 milyar 725 milyon 946 bin 126 TL tahsilat gerçekleştirildi.

SÜRE UZATILMADI

Son başvuru tarihine kadar kanun hükümlerinden faydalanmak isteyen kişilerin başvuruda bulunmaları gerekiyor. Kanuna göre sürenin uzatılma imkanı bulunmuyor. Ayrıca, yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek.

Taksitli ödemeler için geçmiş kanunlardan farklı bir düzenleme yapılmış olup taksitlerin aylık dönemler halinde ödenmesi esası getirildi. Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece birinci taksitin ödeme süresi uzatıldı. Taksitle ödemeyi tercih eden kişilerin temmuz ayında birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemeleri gerekiyor.

Bakmadan Geçme