• Haberler
  • Sağlık
  • Bu Besinleri Sakın Eve Sokmayın: Beyni Küçülten Besinler Tespit Edildi!

Bu Besinleri Sakın Eve Sokmayın: Beyni Küçülten Besinler Tespit Edildi!

Vücuda alınan her gıda bireysel sağlık üzerinde etkiye sahiptir. Sağlığı koruyabilmek adına tüketilen meyve ve sebzelerin bilinmeyen yönleri fazla tüketimden kaynaklı faydadan çok zarara sebep olabiliyor.

Yapılan araştırmalar hemen her evde bulunan bayıla bayıla tüketilen bazı besinleri vücut fonksiyonlarını olumsuz etkileyen DNA hasarına sebep olarak beyni küçülten etkisini ortaya kondu.

Çay yanı eşlikçisi sofra şekeri olarakta adlandırılan beyaz şeker sağlığı tehdit ediyor. Özellikle bel ve göbek yağlanmasını etkileyen şeker kullanımı arttıkça mide problemleri, ciltte kırışıklık, hafızada azalma ve obeziteyi tetikliyor.

Şekeri Aşırı Tüketenler Dikkat!

Gün içinde yaşanan ani ruh değişimi ve mutsuzluğun belirtisi de fazla şeker tüketim olarak görülüyor. Vücudun günde en fazla %10 ihtiyacı bulunan şeker meyveden alınabiliyor. Doğal olarak vücuda alınabilen bu besin farklı yollarla sıklıkla tüketilmeye başlandığında bel, göbek, bacak ve göğüs bölgesinde yağlanmaya, böbrek, kalp gibi organlarda işlevsizliğe, diyabet ve kalp hastalıklarına sebep oluyor.

Mutsuzluk Aşılıyor, Depresyonu Tetikliyor!

Kolajen dengesine zarar veren şeker ciltte hızla sarkma ve kırışıklık etkisini tetikliyor. Yapılan araştırmalar fazla tüketilen şekerden kaynaklı olarak mutsuzluk ve depresyon riskinin arttığını ortaya koymuştur. Uzmanlar uyarıyor; yüksek oranda şeker içeren kahvaltılık gevrekler ile rafine karbonhidratlardan uzak durulması gerekiyor.

Vücut sürekli açlık hissi yaşayarak fazla yemek yeme odaklı bir dönüşüm yaşayıp beyin hasarına kadar giden kritik bir sürece geçiş yapıyor. Hafızayı olumsuz etkileyen şeker unutkanlık problemlerini tetiklerken dalgınlığı arttırıyor. Beyni küçülterek kapasiteyi zedeliyor.

 

Bakmadan Geçme