• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu haber emeklileri ilgilendiriyor! Kök maaşlar bu rakama mı çekilecek?

Bu haber emeklileri ilgilendiriyor! Kök maaşlar bu rakama mı çekilecek?

Emekli maaşı artışlarıyla ilgili yeni gelişmeler var. Emekli maaşı ve kök maaş sorununa çözüm arayışları. Bu düzenleme kök maaş sorununu ortadan kaldıracak

Türkiye’de emekli maaşlarına dair tartışmalar bitmiyor. Temmuz ayında yapılan zamla emekliler büyük bir geçim sıkıntısının içerisinde kendini buldu Özellikle de kök maaş hesaplaması milyonlarca emekliyi zor duruma düşürdü. Emeklilerin gönlü 5.000 TL ikramiye ile alınmak istense de bu yetersiz kaldı. Şimdi tüm hesaplar ise sorunun kökten çözümü için yapılıyor.

Emekli maaşlarında ipin ucu iyice kaçtı. Kök maaş sistemi ile tam bir kaos yaşanıyor. En düşük emekli maaşına zam yaptıkça kök maaş sorunu bitmiyor Sürekli bu sorunun ortaya çıkmasından en çok da hükümet rahatsız oluyor. Emeklilerin tepkisini çeken bu durum karşısında sistem yenilenmesine karar verildi.

Kök maaşlar ile alakalı olarak uygulanacak olan sistem yavaş yavaş netleşiyor. Öncelikle kök maaşların en düşük emekli maaşının üzerine kademi bir şekilde çekilmesi gerekiyor. Bunun için düşük emekli maaşı alanların kök aylıkları 7.500 TL’ye çekilecek. Bunun üzerine ise Ocak ayında maaş zammı uygulanacak. Bu uygulama ile beraber en düşük emekli maaşı uygulaması da son bulacak. Bundan sonra emekli maaşları normal maaş zamları ile artacak.

Bakmadan Geçme