• Haberler
  • Asayiş
  • Bursa'da zehir tacirlerine karşı büyük operasyon: 30 şüpheli tutuklandı

Bursa'da zehir tacirlerine karşı büyük operasyon: 30 şüpheli tutuklandı

Bursa'da, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirdiği operasyon büyük başarıyla sonuçlandı. Eş zamanlı olarak Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda, zehir tacirleri çatıdan kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı.

Operasyonda, 50 şüpheliden 30'u tutuklanırken, 3 kişiye ev hapsi ve 16 kişiye adli kontrol hükümleri uygulandı. Polis, operasyon kapsamında toplamda 65 kişinin cezaevinde tutuklu olduğunu belirtirken, bu sayının 95'e yükseldiğini bildirdi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş'ta şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda, özel harekat polislerinin de destek verdiği kaydedildi.

Bursa'da zehir tacirlerine karşı büyük operasyon: 30 şüpheli tutuklandı

Operasyonda kullanılan helikopter ve dronlarla desteklenen polis ekipleri, zehir tacirlerini tek tek yakaladı. Evlerde yapılan aramalarda ise büyük miktarda uyuşturucu madde ve para ele geçirildi. Operasyon sonucunda 450 bin 431 adet yeşil reçeteye tabi hap, 87 litre sıvı metamfetamin, 55 kilo 313 gram metamfetamin, 34,56 gram kokain, 75 gram bonzai, 7 gram esrar, 10 adet tabanca, 66 adet fişek, 19 adet hassas terazi, 251 bin TL para ve bir miktar döviz ele geçirildi.

Bursa İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, operasyon öncesinde 1500 polisi uğurlarken, "Sizleri Allaha ve birbirinize emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Son aylarda gerçekleştirilen operasyonlarla uyuşturucu satışının büyük oranda bitirildiği öğrenildi. Bu başarılı operasyonlarla Bursa'da huzur ve güvenin sağlanması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme