Camiler bayrama hazırlandı

Görevli ekipler cami, cemevi ve türbelerde bayram temizliğini gerçekleştirdi.

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık iki hafta önce başlanmış olan bayram hazırlıklarını tamamladı. Görevli ekipler cami, türbe ve cemevlerinde bulunan halıları makinalar ile yıkadı.

Vatandaşların camilerde bayram namazını temiz ve hijyenik bir ortamda kılmaları için şehir merkezindeki camilerin temizliği yapıldı. Deprem dolayısıyla yıkık veya tadilatta olduğu için kapalı olan camiler ise bu bayram temizlenemedi. Belediye ekipleri, ibadethaneler başta olmak üzere mezarlıkları da bayram öncesinde temizledi.

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Yıldırım ise “Depremden sonra yine bir bayram arifesindeyiz. Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak ekibimizle ilimizde bulunan yaklaşık 80 cami, cemevlerimiz ve türbelerimizin halılarını yıkamaya çalışıyoruz. Camilerin halılarını, duvarlarını, minberlerini, gücümüz yettiği kadar her tarafını temizliyoruz. Allah bu bayramda olduğu gibi hepimizi nice bayramlara kavuştursun inşallah” dedi.
 

Bakmadan Geçme