Çanakkale Gezici Müzesi Seydişehir'de

Çanakkale Savaşı'nda verilen mücadeleyi ve kahramanlıkları gelecek nesillere anlatmak amacı ile Seydişehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği'nin işbirliğiyle Çanakkale Gezici Müzesi Seydişehir'de açıldı. 

Çanakkale Gezici Müzesi Seydişehir'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Düğün Salonu’nda 05- 12 Nisan tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan müzenin açılışı Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar tarafından yapıldı. 

Kültür Bakanlığının katkıları ile Çanakkale Gezici Müzesinin Çanakkale’ye gidemeyen, oraları görme imkanı olmayanlar için büyük önem arz ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Çanakkale Savaşı şanlı Türk tarihinde gerçekten ibret alınacak olayların yaşandığı bir yerdir. Çanakkale tüm gençlerimizin mutlaka gitmesi ve görmesi gereken yerdir. Seydişehir Belediyesi olarak 5 yıl boyunca lise son sınıfta okuyan öğrencilerimizi Çanakkale’ye gönderdik. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Normalleşme dönemiyle birlikte Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içerisinde bu çalışmalarımız devam ediyor. Gezici Çanakkale Müzemiz, 7 gün Boyunca Belediye Düğün Salonumuzda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Bu süre içerisinde ilkokulların 3 ve 4. Sınıf seviyeleri ile ortaokul öğrencilerimizin tamamını müzemizde misafir ediyoruz. 12 Nisan Çarşamba günü saat 17.00’a kadar açık olacak müzemize tüm hemşehrilemizi davet ediyorum. Müzemiz ücretsizdir” diye konuştu. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kibar ve öğrencilere Çanakkale Gezici Müzeler Koordinatörü tarafından bilgiler verildi, müze anlatıldı.  
 

Bakmadan Geçme