• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP'nin Asgari Ücret Teklifi: İşverenleri Endişelendirecek Yükseklikte!

CHP'nin Asgari Ücret Teklifi: İşverenleri Endişelendirecek Yükseklikte!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı belirsizlikle sonuçlanırken CHP, asgari ücret konusunda ses getirecek bir teklif sundu.

CHP'nin Asgari Ücret Teklifi: İşverenleri Endişelendirecek Yükseklikte!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Komisyonun 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme süreci devam ederken CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yazılı bir açıklama yaparak partisinin asgari ücret önerisini duyurdu.

CHP'den İşverenleri Etkileyecek Teklif!

Ağbaba'nın açıklamasına göre CHP TÜİK'in Temmuz enflasyon verileri, 2023 GSYH rakamları büyüme oranları ve Merkez Bankası'nın 2024 enflasyon beklentilerini dikkate alarak asgari ücretin belirlenmesi gereken sınırları tespit etti. Ağbaba, "2024 yılı Ocak-Temmuz dönemi için açıklanacak olan asgari ücretin en az net 19 bin 372 lira olması gerekmektedir" dedi. Bu teklif işveren kesimini endişelendirecek bir yükseklikte olduğu için  asgari ücret belirleme sürecindeki tartışmaları daha da alevlendirebilir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önümüzdeki günlerdeki toplantıları ve alınacak kararlar bu konudaki gelişmeleri belirleyecek. Bakalım Ocak-Temmuz dönemi için açıklanacak olan asgari ücretin en az net 19 bin 372 lira olacak mı? Merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme