CHP'li Bektaş'tan bomba açıklamalar...

Hakimiyet Gazetesi ve hakimiyet.com 'u ziyaret eden Konya CHP İl Başkanı Barış Bektaş gündeme dair açıklamalar yaptı. Ekonominin gidişatını değerlendiren Bektaş, bunun yansımalarının sokakta görüldüğünü söyleyerek 'AK Parti'de ciddi bir erime var' dedi.

CHP'li Bektaş'tan bomba açıklamalar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya CHP İl Başkanı Barış Bektaş ve partilileri Hakimiyet Gazetesi ve www.hakimiyet.com haber sitesini ziyaret etti. Bektaş ve partililerini kurumların İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Gürbüz ağırladı.

HAKİMYET.COM HABER MERKEZİ

Ziyarette gündeme dair açıklamalar yapan Bektaş iktidarı eleştirdi. Ekonominin gidişatı hakkında değerlendirmeler yapan Bektaş, "AK Parti'de ciddi bir erime var" diye konuştu.

"VATANDAŞ İNANÇ DEĞERLERİ ÜZERİNDEN OY VERMEYİ REDDEDİYOR"

Bektaş, "Sayın Erdoğan'ın kendisinin icat ettiği bir ekonomi tezi var. O tez yani faiz sebeb ensflasyon sonuç tezi üzerinden kurumların baskı altına alındığı, çalıştırılmadığı, özerkliklerinin tamamen yiritildiği ve bu eksende artık dolar garantili faiz sistemine rağmen 80-90’lı yıllarda Özal’lı dönemlerde yapıp terkettiği yöntemlere kadar dönülmesine rağmen artık doların önünün alınamadığı bir gündemi yaşıyoruz. Bunun yansımalarını da sokakta görüyoruz. Bu noktada da AK Parti’de ciddi bir erime var.Ulusal bazda birinci parti durumuna geldi CHP. Yerelde de biz ikinci parti konumuna yükseldik gelen anketlerde. Vatandaş artık kendisinin inanç değerleri üzerinden taraf haline getirilmesini oy alışkanlıklarının bu eksende verilmesini reddeder durumda" dedi.

"MİLLET MAKARNAYA BİLE MUHTAÇ OLDU"

Ekonominin gerilemesinin beslenme alışkanlıklarını da kötüye götürdüğünü söyleyen Bektaş, milletin makarnaya bile muhtaç olduğunu belirtti. Bektaş, "Ekonominin konumu, artık beslenmeyi bile sağlayamayacağı konuma geldi. Artık Türk milletinin geleceğini  dahi tehdit eder bir beslenme sorunuyla karşı karşıyayız. Öyle ki bir çok çocukta fiziksel gerilik, boy kısalığı yani yaşına uygun bir vücut ölçüsüne ulaşamama, zeka geriliği gibi bir çok gelişim sorunları olmaya bazşladı. Bununla ilgili CHP’nin yaptığı, gecekondu ve kenar mahalleri kapsayan geniş bir rapor var. Bırakın uluslararası standartlarda et, süt, yumurta gibi besinlerle beslenmeyi karbomhidrat dahi alamaz durumda yani makarnaya bile muhtaç durumda. Koskoca bir milletin bu geleceğini etkiliyor. Biz hep eğitim sisteminden bahsederiz ama biliyorsunuz eğitim sistemi AK Parti iktidarının en çok çuvalladığı alan bu Türkiye’nin geleceğini ciddi manada tehlikeye sokuyor onu bile geçtik çocukların beslenemediği ve bu yüzden fiziki ve zeka geriliği yaşanacak vakalarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

"KİŞİ BAŞI MİLLÎ GELİR EŞİT DAĞILMIYOR"

Kişi başı millî gelirin eşit dağılmadığına dikkat çeken Bektaş, Türkiye'de bu konunun hiç konuşulmadığının da altını çizdi. Bektaş, "Bu manada bir hata da çok düşmesine rağmen iktidarın 10 bin dolar sevilerine çıkardık dediği kişi başı millî gelir. Biz sosyal demokrat bir parti olarak buna itiramız var. Şuan an o 8 bin dolarlara indi ama bu 8 bin dolar eşit şekilde dağılmış değil. Burada mutlu bir azınlık, iktidara yakın çevreler zenginleşmiş durumada. Orta gelirli ‘ortadirek’ dediğimiz kesim hızla yok oluyor. Ciddi bir fakirleşme var. Gelir adaletsizliği noktasında kişi başına düşen millî gelirin nasıl dağildiğini Türkiye’de kimse konuşmuyor. Bu çok dikkat edilen bir olay değil. Türkiye dünyadaki 17. Ekonomi olmaktan 20. Sıralara geriledi. Ama 20. Ekonomi olmasına rağmen vatandaşını bu sırada yaşatan bir ülke mi? Değil. Mutlu bir azınlık rahat bir şekilde hiçbir şey üretmeden kazanıyor" dedi.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Çiftçilerin sorunlarına da değinen Bektaş, "Konya’da, çiftçi memeleketindeyiz. Çiftçiler biliyorsunuz bütün dünyada en yüksek standartta yaşayan insanlar. Avrupa’da bir avukattan çok daha yüksek standartlarda yaşar çiftçiler. Çünkü üreten onlar. Ama Türkiye’de en son Seydişehir’deydim geçen hafta 7.5 TL süt, 8.1TL yemin kilosu. Bu üretimin devam etmesi için 1 litre süte karşın 1.5 kilo yem alabilmelisiniz ama şuan 1 kilo bile alamıyorsunuz. Biz akıl dışı siyaset anlayışını reddediyoruz. İllâ ki AK Parti’nin yaptığı iyi şeyler de olacak ama Türkiye’nin bin yıllık devlet geleneğini, aklını yok ettiler. Hiçbir ortak akıl kalmadı. Saray dışında Türkiye’nin geleceği ile ilgili karar verecek hiçbir kurum kalmadı malesef" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme