• Haberler
  • Keşfet
  • DEMİR 5 TL ÇIKTI MI? Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL madeni para basıldı mı?

DEMİR 5 TL ÇIKTI MI? Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL madeni para basıldı mı?

Demir 5 TL çıktı mı? Uzun bir süredir tartışma konusu olan 500 TL banknot meselesine son noktayı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan koymuştu. Erkan, 500 TL banknot basımının yapılmayacağını söylemişti. Ancak Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL madeni paranın basımının yapıldığı aktarıldı. Peki Madeni 5 TL nereden bulabilirim, sınırlı sayıda mı? İşte tüm detaylar.

Demir 5 TL çıktı mı? Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak basılan 5 TL madeni paranın varlığı, birçok kişinin ilgisini çekiyor ve internet üzerinde "Demir 5 TL çıktı mı?" sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın böyle bir uygulama başlattığına dair bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bu konuda bilgiler edinmek amacıyla internet üzerinden sorgularını gerçekleştiriyorlar. Sorulan diğer bir önemli soru ise, "5 TL Madeni para basılıyor mu, ve eğer basılıyorsa sınırlı sayıda mı?" şeklinde.

DEMİR 5 TL ÇIKTI MI? 

Yapılan açıklamaya göre Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı için 5 TL madeni para basıldı. 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı Bakanlık, bir defaya mahsus 5 TL madeni para basıldığını açıkladı. 29 Ekim 2023 Pazar günü tedavüle verilecek olan 5 TL madeni hatıra paralar, 100 milyon adet basıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tedavül Hatıra paranın özelliklerini açıkladı.

MADENİ 5 TL NEREDEN BULABİLİRİM?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı için 5 TL madeni para basıldı. Tedavüle girecek para kimileri tarafından koleksiyon olarak kullanılacak kimileri tarafından ise alışverişlerde. 
 

Bakmadan Geçme