Depreme Zırhlı Önlem: Çelik Ev Üretimi Patladı!

Konut ihtiyacının günden güne arttığı bir dönemde kentsel dönüşüm projeleri daha çok değer kazanıyor. Ev sahiplerinin ise gündeminde çelik binalar yer alıyor.

Depreme Zırhlı Önlem: Çelik Ev Üretimi Patladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılında kullanım oranı sıklıkla artan çelik binalar deprem endişesi yaşayan vatandaşlar için bir çözüm yolu olarak görülüyor.

Daha güvenilir olduğu gerekçesiyle tercih edilen çelik evliler sektörde yeni bir patlamayı beraberinde getiriyor. Yüksek kalitede olması, kolay iş süreci ve güvenilir yapı tasarımı ile ilgi gören çelik evlerin üretimi bir önceki yıla göre iki katına ulaştı.

Betonarme Binalardan Farkı Ne?

Yapıların klasik konutlardan en büyük farkı yüksek maliyetli oluşuydu. Bu evlerin tasarımı için özel usta bulabilmek de bir hayli zordu. Sektörde yeni bir iş kapısı oluşturan bu dönem çelik ev talebi daha çok hastane, ofis binası, turizm tesis binası ve okul projelerinde öne çıkıyor.

BM’nin 2035 Hedefine Girdi!

Fabrikada üretilerek sahada inşa süreci devam edecek olan çelik yapı sistemleri Birleşmiş Milletlerin de gündem maddeleri arasında yer alıyor. İklim Anlaşması kapsamında 2035 yılı hedefleri arasında çelik yapıların daha çok modellenmesi öne çıkıyor.

 

Bakmadan Geçme