Depremzedeler, konutlarına 6 Şubat'tan önce kavuşacak

Adana'da depremzedeler için yapımına devam eden TOKİ konutlarının sonuna gelinirken 6 Şubat öncesi depremzede ailelerin evlerine yerleştirileceği öğrenildi.

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu evsiz kalan aileler için inşa edilen TOKİ konutlarının yapımı büyük bir hızla devam ediyor.

Bu projede, toplamda 12 bin 500 kalıcı konut ve 2 bin 500 köy evi bulunuyor. Ceyhan ilçesinde yer alan ve 30 blok, 581 daireden oluşan bu önemli projede inşaat çalışmaları ara vermeden ilerliyor.

Şu ana kadar 30 blokta kaba inşaat işlemleri tamamlanırken, 6 blok ise hak sahiplerine teslim edilmek üzere hazır hale getirildi. Aynı zamanda peyzaj çalışmaları da hızla devam ediyor.

Bu projedeki 2+1 tipi dairelerin brüt alanı 110 metrekare, net alanı ise 80 metrekare olarak planlanmış. 3+1 tipi dairelerin brüt alanı 150 metrekare, net alanı ise 127 metrekare olarak tamamlandı.

Dairelerin inşasında kullanılan malzemelerin tamamının yerli üretim olduğu belirtiliyor. Şubat ayında, şehir genelinde tamamlanan bin konutun kura töreninin ardından deprem mağdurlarına teslim edilmesi planlanıyor. Özellikle, 6 Şubat'tan önce birçok depremzede ailenin yeni evlerine taşınması bekleniyor.

Bakmadan Geçme