Depremzedeler Yunak Öğretmenevinde ağırlanıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremzedeler Yunak Öğretmenevinde ağırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En kazlardan kurtarılan vatandaşlar ve diğer depremzedeler için de yardım çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Yunak Öğretmenevi de kapılarını depremzedelere açarak 35 vatandaşımızı ağırlanıyor.

Misafir edilen depremzedeler arasında çocukların çokluğu dikkat çekerken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çocuklar için Öğretmenevinde okul öncesi  sınıfı açtı. Okul öncesi ve rehber öğretmen görevlendirmesi de yapılan sınıfa, oyuncak ve materyal desteği de verildi. 

Üç öğün sıcak yemek hizmeti de veren Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ayrıca öğretmenevi dışında kalan depremzedelere de iaşe çıkarıyor. 

Yunak Öğretmenevinde misafir edilen depremzedelerin durumu hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, şu ifadelere yer verdi: “100'ün üzerinde ilçemize gelen depremzede vatandaşımızdan 35'i öğretmenevimize yerleştirildi. Onlara yemek ve barınma haricinde psiko-sosyal hizmeti de sunuyoruz. Çocuklar için ana sınıfı açtık. Kahramanmaraş ve Hatay'dan gelen bu depremzede vatandaşlarımıza her türlü yardımcı oluyoruz. Bizler tüm kurumlar olarak,  ilçemize gelen bu vatandaşlarımızı elimizden gelen en iyi şekilde misafir etmeye çalışıyoruz. İlçede herkes taşın altına elini koydu. Herkese teşekkür ederim."
 

Bakmadan Geçme