• Haberler
  • Ekonomi
  • Devletten çocuklu ailelere destek: Başvuran 4 bin liraya kadar yardım alacak!

Devletten çocuklu ailelere destek: Başvuran 4 bin liraya kadar yardım alacak!

Çocuklu ailelere yapılacak destek ödemesinin detayları belli oldu, işte başvuru şartları.

Devletten çocuklu ailelere destek: Başvuran 4 bin liraya kadar yardım alacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında da çocuklu ailelere destek sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir. Son dönemde ihtiyaç sahibi farklı gruplara yönelik özel desteklerin hayata geçirildiği bu süreçte, çocuklu ailelere yönelik yardımların önemi giderek artmaktadır.

Devlet, düşük gelirli ailelerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyerek ekonomik destekler sunmaktadır. Aile Destek Programı ve yaşlılık aylıkları gibi ekonomik yardımlar, düşük gelirli ailelere düzenli olarak sağlanmakta ve bu destekler süreklilik arz etmektedir.

2.421 TL DESTEK VERİLECEK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her yıl dar gelirli aileler için destek ödemelerini sürdürmektedir. 2023 yılında da bu destekler Eylül ayında başlayarak ilgili tarihlerde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılmıştır.

Ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan çocuklu aileler için Aile Destek Programı ve Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi (SED) devam etmektedir. Bu program kapsamında SED'den faydalanan çocuklu ailelere çocuk sayısına ve ihtiyaç durumuna göre 2.421 TL ile 4.358 TL arasında ödemeler yapılabilmektedir. Ödeme miktarları çeşitli faktörlere bağlı olarak belirlenmektedir.

PEKİ ŞARTLARI NELER?
Temel ihtiyaçların karşılanamadığı durumlarda, ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri yapılıyor. Bu destek programı, ekonomik zorluk yaşayan aileler için sunulmakta olup, afetzedeler, işten çıkarılanlar, sağlık güvencesi olmayanlar gibi çeşitli gruplar bu programdan yararlanabilirler.

Ailede en az 1 çocuğu olan ve ekonomik zorluk çektiği tespit edilen kişiler için destek ödemeleri yapılmaktadır. SED ödeme miktarları ise şöyle:

- Okul öncesi çocuklar için: 2.421 TL

- İlköğretim çağındaki çocuklar için: 3.632 TL

- Ortaokul çağındaki çocuklar için: 3.874 TL

- Ortaokul çağında olan ancak okumayan çocuklar için: 2.421 TL

- Yükseköğretim gören çocuklar için: 4.358 TL

Bakmadan Geçme