Konyalı Berberden örnek davranış! Borçları babaları tarafından ödendi

Konyalı berber işletmecisi Beytullah Taş, şehit ailelerin çocuklarını ücretsiz tıraş ediyor. Detaylar haberimizde…

KONYA HABER: Konya’da berber işletmeciliği yapan Beytullah Taş, şehit olan ailelerin çocuklarına, ücretsiz tıraş hizmeti veriyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Taş, onların borcu babaları tarafından ödendi dedi. İşte detaylar…

Konyalı Berberden örnek davranış! Borçları babaları tarafından ödendi

“Şehitlerin hakkı ödenmez, yararım dokunduysa ne mutlu bana”

Şehitlere ve ailelerine millet olarak borçlu olduklarını dille getiren Beytullah Taş, şehit çocuklarına ücretsiz hizmet verdiği için mutlu olduğunu belirtti. Sözlerini devam ettiren Taş, şu şekilde konuştu: “Mesleğim kuaförlük olunca şehit ailelerin çocuklarına nasıl yararlı olabilirim diye düşündüm. Sonradan aklıma onları ücretsiz tıraş etmenin az da olsa yararlı olacağı kanaatine vardım. Zamanla öyle de yaptım. Yani şehitlerin hakkı ödenmez ama az da olsa ailelerine yaralı olduysam ne mutlu bana.” 

Konyalı Berberden örnek davranış! Borçları babaları tarafından ödendi

“Evlatlarımız rahat yaşasın diye can verdiler”

Ailesinde de dayı ve kuzeninin şehit olduğunu ifade eden Taş, “Şehitler bizim evlatlarımız rahat yaşasın diye can vermişler, biz ücretsiz tıraş yapmışız çok mu? Değil tabi.” dedi. İlk tıraş etiği şehit çocuğunu hatırladıkça tarif edilmez bir duygu içerisine girdiğini vurgulayan Beytullah Taş, “İlk kez Bir şehit çocuğunu tıraş ettiğim gün, çok ama çok duygulanmıştım. Emin olun o anın tarifi yok. Yani en azından ben tarif edemem. O anı kelimelerle tarif etmek mümkün değil.  Evlatlarımız rahat yaşasın diye onların babaları can vermişler, ücretsiz tıraş imkânı sağlamışız çok değil.  Ailemde de iki şehit var. Dayım ve kuzenim şehit oldu. O yüzden çok iyi bilirim; onların hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz.” diye konuştu. Son olarak sözlerini toparlayan Taş, şehit çocuklarına her zaman kapısının açık olduğunu ve ne zaman gelmek isterlerse ücretsiz tıraş edeceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Konyalı Berberden örnek davranış! Borçları babaları tarafından ödendi

KONYA HABER - KONYA HAKİMİYET HABER 
 

Bakmadan Geçme