Doha'da Yunus Emre Enstitüsü'nde 'Kudüs Gecesi' etkinliği büyük ilgi gördü

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 'Kudüs Gecesi' etkinliği düzenleyerek bölgedeki Filistin halkına destek verdi.

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Kudüs Gecesi" etkinliği düzenleyerek bölgedeki Filistin halkına destek verdi. Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu'nun da katıldığı etkinliğe, Katar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhammed eş-Şankıti gibi önemli isimler ve Türk ve yabancı öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Gazze ve Kudüs'teki yaşam mücadelesi veren Filistin halkı için dualar edildi. Şair Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde" şiiri ve Gazze'deki bir annenin temsili mektubu da okundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair görüntülerin izletildiği etkinlikte, İsrail'in insanlık ve savaş suçu işlediği vurgusu yapıldı.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Göksu, yaptığı konuşmada, bölgede yaşanan İsrail saldırılarını sert bir dille eleştirerek, "Orta Doğu'yu Endülüs'ün akıbetine uğratmak isteyenler bu niyetlerinden asla vazgeçmiş değiller." dedi. Göksu ayrıca, ABD'nin koşulsuz destek vermesinin İsrail'in saldırılarını daha da körüklediğine dikkat çekti.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Uysal ise, etkinlikle Kudüs'ü gündem yaparak dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti. Uysal, enstitünün yeni yerinde daha etkin çalışmalar yaparak kültürü ve dili daha iyi aktarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Katar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şankıti ise, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sonuçsuz kalacağını belirterek, "İsrail, Gazze'den daha fazla hasarlı şekilde çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Program, toplu fotoğraf çekimi ve plaket takdimiyle sona erdi. Etkinlik, bölgedeki Türk ve Katarlıların Filistin'e olan desteklerini bir kez daha ortaya koyduğu bir birliktelik ve dayanışma örneği olarak dikkat çekti.

AA

Bakmadan Geçme