Dövizin ateşi nasıl sönecek? Kur için umut turizme kaldı

Geçtiğimiz yıl dövizdeki ralliyi swapla engellemeye çalışan Türkiye, bu yıl ülkeye gelecek döviz ile kurun ateşini söndürmek istiyor.

Dövizin ateşi nasıl sönecek? Kur için umut turizme kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa'nın en çok turist çeken 4. ülkesi Türkiye. Salgın nedeniyle geçtiğimiz yılda turizmde büyük düşüş görülürken Türkiye bu yıl potansiyelini kaybetmek istemiyor. Alınan tedbirlerin istenilen sonuçları vermemesi nedeniyle 29 Nisan- 17 Mayıs 2021 arası 17 günlük kapanma kararı çıkmıştı. Vaka sayısı bu süreçte 61 binden 11 bin seviyesine gerilerken ekonomik hedef haziran, temmuz ve ağustos ayları arasında turizm canlılığını tekrar yakalamak.Ülkeye gelen 7 milyon 255 bin 107 yabancı ziyaretçinin, 2 milyon 962 bin 396'sı haziran-ağustos dönemini kapsayan 3 aylık sürede Türkiye'ye giriş yapmıştı. Vaka sayısını azaltan Türkiye kademeli açılma planıyla turizmde güveni yeniden sağlamak istiyor. 

ALMANYA BİRİNCİ SIRADA

Son 1 yılda ülkemize en çok Almanya, Rusya, Bulgaristan, Ukrayna ile İngiltere'den ziyaretçi geldi. Türkiye için gelen ziyaretçinin en önemli değeri ülkeye döviz girişi. 

Geçen yılki turizm açığını swaplarla kapatmaya çalışan Türkiye, yüksek dövizin ateşini turistik mevcut potansiyeli ile söndürmeyi amaçlıyor.

Bayram öncesi arife günü öğle arası 8.34'ü gören dolar ardından işlem hacminin azalmasıyla birlikte yükselmeye başladı. Çarşamba gününü 8.44 ile kapatan dolar, bayramın ilk günü 8.50'yi test etti. Euro ise aynı işlem tarihlerinde 10.12TL'den 10.29 TL'ye kadar yükseldi. Cuma günü dövizde biraz geri çekilme görüldü. Hafta sonunda dolar 8.45, euro ise 10.27 TL'den işlem gördü.

(UFUK KENDİRCİ )

Bakmadan Geçme