Eflatun Can Tortop kimdir?

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop kimdir? Eflatun Can Tortop'un hayatı? Eflatun Can Tortop'un geçmiş yaşantısı nasıldı? gibi soruların cevaplarını sizin için hazırladığımız biyografi dizisinden bulabilirsiniz.

Eflatun Can Tortop kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1961 Kayseri Felahiye doğumlu Eflatun Can Tortop, ilk ve ortaokul öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Eflatun Can Tortop, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 

EFLATUN CAN TORTOP İLK GÖREV YERİ

1989 yılında Rize’de kaymakam adayı olarak görevine başladı. Eflatun Can Tortop, 1990-1991 yılları arasında İngiltere’de bulundu. 1996 yılında Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi Uzmanlık Programına katılıp, ‘Türkiye ve Dünyada Üst Düzey Yöneticilerin Yetiştirilmesi’ konusunda tez hazırlayan Tortop, Lâdik, Buharkent, Ilgın, Güdül, Yayladere, Reşadiye, Sivrice ve Gerze'de kaymakamlık yapmış, Karaman ve Bilecik’te vali yardımcılığı yapmıştır.

2013 ağustos ayında 6360 sayılı kanunla kurulan Antakya ilçesine kurucu kaymakamlık görevini üstlenmiştir. 2018 yılında sandıklı kaymakamlığına atanmıştır. 2022 yılında 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama kararı ile Selçuklu Kaymakamlığına atanmıştır.  Eflatun Can Tortop, Öğretmen Reyhan Tortop ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.
 

Bakmadan Geçme