Ehliyet ve Kimlik Sahipleri Dikkat: Yenilemeyene Ceza Geliyor!

Yılın son günlerinde uzmanlar yeniden uyarıda bulunuyor. Ehliyet ve kimlik belgelerini yenilemeyenler için o fırsat artık bitiyor.

31 Aralık tarihine kadar ehliyet veya kimliğini yenilemeyenlere ceza yağacak. Geçtiğimiz yıl başlatılan 2023 yılının sonuna kadar uzatılan kimlik yenileme kararı henüz işlem başlatmayanlar için katlanarak artan cezayı beraberinde getirecek. Ehliyet ya da kimliğini yenilemeyenler yalnızca maddi ceza değil resmi işlemlerin gerçekleştirilmesinde de pürüzler yaşayabilecek.

Kimliğini ve Ehliyetine Yenilemeyenler Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

Kanun kapsamında belirtilen hükme göre ehliyet yenileme işlemini ihmal edenlere 1.363 TL, kimlik yenileme işlemini ihmal edenleri ise 3.079 TL ceza yazılacak. Ehliyet ya da kimlik yenileme işlemini 31 Aralık tarihinden önce gerçekleştirmek isteyenler en yakındaki nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne giderek ya da e-devlet sistemi üzerinden randevu alarak başlatabilir.

Kimlik Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Randevu ile yapılacak işlemler geçerli olacaktır. Kimlik ya da ehliyeti yenilemek isteyenler için gerekli belgeler arasında; 2 adet biyometrik fotoğraf, eski ehliyet, nüfus cüzdanı, sağlık raporu talep ediliyor.

 

Bakmadan Geçme