Kilo Vermek: Nasıl Kilo Verebilirim? Tüm Denemelerde Başarılı Olmuş Kilo Verme Yöntemleri!

Zayıflama sürecinde olsun olmasın, her insanın beslenme konusunda dikkatli olması gereken bazı önemli kurallar vardır.

Bu kurallara uymak için hasta olmaya veya mecbur kalmaya gerek yoktur. Kendimizi beslenme alışkanlıkları konusunda yeterince bilinçlendirip, atıştırdığımız gece yemeklerine ve abur cubur türü gıdalara bir son vermek yararımıza olacaktır.

Nasıl Kilo verilir ?

Özellikle akşamları yediğimiz yemeklere çok önem vermemiz gerekiyor. Çoğumuz alışmaya bağlı olarak, bir yerlere yetişecekmişçesine hızlı yemek yeme alışkanlığını farkında olmadan devam ettiriyoruz. O zaman ne yediğimiz yemeğin farkına varıyoruz ne de porsiyonumuza. Yavaşça ve yemeğimizin tadını alarak yemek hem daha çabuk doymamıza hem de daha az yememize sebep olacaktır. Diğer önemli konuda, istediğimiz kiloya indik artık rahatça ne istersek yiyebiliriz düşüncesidir. Oysa ki! Beslenme alışkanlığı edinirken mevsimlik bir zayıflama değil de yaşam şeklimize oturtmak çok doğru bir karar olacaktır.

Hayatımız boyunca kışın aldığımız fazla kiloları, yaz ayları yaklaşırken vermeye çalışmak, bizi ve vücut dengemizi fazlasıyla yoracaktır. Biz kendimizce sağlıklı beslenme metotları geliştirip, bunları uygulamaya başlasak, kendimiz için çok doğru kararlar aldığımızı zaman içerisinde göreceğiz. Mesela kızartma türü gıdalar. Toplum olarak çok sevdiğimiz hayır diyemediğimiz yiyecek türleri arasındadır. Bunun yerine ızgara ve haşlamanın tadını damağımıza alıştırdığımızda, artık kızartmayı çok da fazla aramayacağımızı göreceğiz. Çocukluğumuzdan beri alıştığımız belli damak tatlarından vazgeçmek zor, ama çok faydalı olacaktır. Aldığımız besinlerin hepsi alışmaya ve damak tadımıza bağlı.

Kilo verirken

Kilo verirken vazgeçilmez olan diğer bir alışkanlığımız ise, mutlaka egzersizlerimiz olmalı. Yapabiliyor isek vücudumuz müsaitse ip atlamak, başlı başına zayıflatıcı hareketlerin başında gelir. Vücudumuzun her yerini aynı oranda çalıştırıp, kilo verme hızımızı çabuklaştıracaktır. Sayı sayarak başlayalım, önce yüze kadar sonra vücudumuz alışınca kendimizi yormadan yavaşça sayıları arttırarak devam edebiliriz. Her şey bizim elimizde, farkı zamanla aynaya bakarken, hatta bize küçük gelen bir elbisemizi denerken göreceğiz.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme