Ekici Tepki: Bu Zulümdür!

Eti Alüminyum işçileri bir hafta süren direnişin ardından taleplerinin altında da olsa zam oranlarını artırmıştı. Şirket çok sayıda işçiyi işten çıkardı. İşçi çıkarmalarına tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, 'Sefalet ücretini beğenmeyen işçilerimiz şimdi işsiz bırakıldı. Bunun adı açıkça zulümdür. İşvereni insafa davet ediyoruz' dedi.

Ekici Tepki: Bu Zulümdür!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eti Alüminyum'da işverenin yüzde 55’lik zam önerisini kabul etmeyen işçiler, Seydişehir ilçe merkezinde yürüyüşe geçerek fabrikadaki yetkili sendika Öz Çelik-İş'i Seydişehir Şubesi önünde protesto etmişti.
Eylemin 7'nci gününde, işçilerin taleplerini gözardı ederek işverenle masaya oturan sendika yüzde 62 oranında artışa imza atmıştı.'Görülen lüzum üzerine'Kısmi kazanımla sonuçlanan direnişin ardından işbaşı yapan işçiler bu defa işten çıkarmalarla karşılaştı. Şirketin işçilere yaptığı fesih bildirimde, işten çıkarmanın "görülen lüzum" üzerine gerçekleştirildiği bildirildi.

Ekici Tepki: Bu Zulümdür!

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, fabrikadaki işçi çıkarmalara tepki gösterdi.

“HAK ARAMA MÜCADELESİ CEZALANDIRILMAMALI”
İşçilerin hak arama mücadelesinin cezalandırılmaması gerektiğini belirterek işverene çağrıda bulunan Ekici, şunları söyledi:
“Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası'nda işçiler verilen zammın yetersizliği nedeniyle günlerdir eylem gerçekleştirmişti. Eylemin 7. Gününde işçilerin maaş zammına cüzzi bir artış yapıldı. İşçilerimiz istemeyerek de olsa bu zammı kabul etmek zorunda kaldılar ve eylemlerine son verdiler. Ancak eylemin sonlanmasının ardından bu kez işveren işçileri işten çıkarmaya başladı.  Hak arama mücadelesi cezalandırılmaması lazım. Bundan sonrası için işçilere gözdağı vermek anlamına gelecek bu uygulamalardan işvereni kaçınmaya davet ediyoruz. İş yerindeki işveren-işçi arasında zaten bozulan, zedelenen iş barışının bir an önce onarılması gerekirken ve bu noktada işverenin yapıcı ve pozitif adımlar atması gerekirken barışı zedeleyen davranışlardan kaçınması çağrısında bulunuyoruz.”

Ekici Tepki: Bu Zulümdür!
“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
İşçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını ifade eden Hasan Ekici, “İşçilerimiz emekçilerimiz bu mücadeleyi işverene zarar vermek amacıyla değil artan hayat pahalılığı karşısında açlık yoksulluk mücadelesinden dolayı yaptılar. Sefalet ücretini beğenmeyen işçilerimiz şimdi işsiz bırakıldı. Bunun adı açıkça zulümdür. İşçilerimizin yanında olduğumuzu belirtiyor, işvereni insafa davet ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizin de bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme