Ekmeğe tarihi zam! Yarım ekmek devri başlayabilir

Tarım sektöründe üretim maliyetlerindeki artış, Benzin, mazot, döviz ve enflasyon derken ekmek üreticileri zam için baş kaldırdı. bir zamanlar dünyada tahıl üretiminde lider olan Türkiye ithal eden olunca... Her gün her şeye gelen zamlarda şimdi de sıra temel gıda maddelerinde…

Ekmeğe tarihi zam! Yarım ekmek devri başlayabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni buğday alım fiyatları, toptan un fiyatını yüzde 21,4 artırdı. Bunun markette satılan unun fiyatına da yansıyacağı belirtilirken, makarnaya da 1-2 ay içinde yüzde 15 zam gelmesi bekleniyor. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar da 'Haziran ayından itibaren ekmeğin 10 TL olması şart' dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Fırıncılar Odası yetkilileri, unun çuvalına bir günde 100 TL birden zam geldiğini ve 490 TL’den satılan 50 kiloluk unun 595 TL’ye çıktığını söylerken; bunun ilerleyen günlerde marketteki unun fiyatına da yansıyacağı belirtiliyor.

"EKMEĞİN 10 TL OLMASI ŞART"

İTO ve Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar ise İstanbul’da satılan ekmeğe yüzde 33-40 aralığında bir zam gelmesi için çalışmalara başladı. Şu an ekmeğe resmi bir zam talebi yok ancak Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar yaptığı açıklamda “Haziran ayından itibaren ekmeğin 10 TL olması şart" dedi.

MALİYETLERDEKİ ARTIŞ ZAMMI GÜNDEME GETİRDİ

Ülke genelinde yaygın bir makarna firmasının genel müdürü, buna dolara bağlı olarak enerji, nakliye ve paketleme giderlerindeki artışla birlikte asgari ücret zammının da ekleneceğini belirtti ve sanayicinin maliyetlerindeki bu artışın 1-2 ay içinde makarna fiyatlarını yüzde 15 oranında artıracağını söyledi ve bu zammın peyderpey yansıtılacağını dile getirdi. Böylece, ülke genelinde 12 TL’den başlayan bir paket makarna fiyatı 13,8 TL’ye çıkmış olacak.

Bakmadan Geçme