Ekmeğin gramajı düştü fiyatı arttı

Ekmek fiyatlarıyla ilgili zam haberleri tüm Türkiye genelinde gündemde kalmaya devam ediyor. Sakarya ve Uşak'tan sonra şimdi de İzmir'de ekmek fiyatlarına zam yapıldı. İzmir'de ekmek gramajı düşürülürken fiyatı artırıldı. Son zamla birlikte 200 gram ekmeğin fiyatı 7 TL oldu.

Ekmeğin gramajı düştü fiyatı arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı geçtiğimiz haftalarda Türkiye bütününde ekmek fiyatlarının temmuz ayı itibarıyla 7 ile 7.5 lira arasında olacağını açıklamıştı.

GRAMAJI DÜŞEN EKMEĞE ZAM

Ekmeğe zam gelen iller arasına İzmir de dahil oldu. İzmir'de 5 liraya satılan 210 gram ekmeğin gramajı 200 grama indirildi. Gramajı düşürülen ekmeğin satış fiyatı da 7 liraya çıkarıldı.

İzmir'de 2022 yılının kasım ayından bu yana 5 liraya satılan 210 gram ekmeğin hem gramajı hem de fiyatı değişti.

SAKARYA'DAN DA ZAM HABERİ

Simit ve ekmeğe bir zam haberi daha Sakarya'dan geldi. Açıklanan yeni rakamlara göre; 250 gram ekmeğin fiyatı 5 liradan 7.5 liraya yükseldi. 6 lira olan simit ise 7.5 liraya çıktı.

UŞAK'TA DA EKMEĞE ZAM

Uşak'ta fırıncıların artan maliyeti gerekçe göstererek zam talebinde bulunması sonrasında 'Ekmek Fiyatı Belirleme Komisyonu' yeni fiyatı belirledi.

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası'nın zam talebini onaylayan komisyonun kararıyla, 210 gram ekmeğin 5 liradan satıldığı kentte ekmek gramajı 250 grama fiyatı da 7.5 liraya yükseltildi.

Bakmadan Geçme