• Haberler
  • Ekonomi
  • Ekonomi Yorumcusu İslam Memiş uyardı: Tedbir alıyorum!

Ekonomi Yorumcusu İslam Memiş uyardı: Tedbir alıyorum!

Ekonomist İslam Memiş, sosyal medya hesabından dünyadaki yaşanabilecek gıda kriziyle ilgili konuştu. Memiş, 'Gıda krizini başlatmak için tüm ülkeler birbiriyle gıda ithalatını yasaklayacak' dedi.

Ekonomi Yorumcusu İslam Memiş uyardı: Tedbir alıyorum!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomist İslam Memiş, tüm ülkelerin gıda krizi başlatmak için gıda ithalatını yasaklayacağını ifade ederek, hayvanların çok yoğun bir şekilde telef edileceğini söyledi. 

"İSLAM MEMİŞ: SIRALAMAYA GEREK YOK"

Gıda konusunda tüm transferlerin durdurulacağını belirten Memiş, “Gıda konusunda tüm transferler durdurulacak. Sentetik gıdalar hızlıca yasallaşacak. Süreci sadece takip etmiyorum, tedbir alıyorum. İklim değişikliğini zaten sıralamaya gerek yok” şeklinde konuştu.

"İSLAM MEMİŞ: PAHALI ALAMIYORUZ"

Memiş, şu şekilde konuştu: "Tatil, organik gıda hazırlığı yapmak için bir fırsattır. Özellikle de köylerde eken, diken ve biçen emektar vatandaşlarımızdan. Hem ekonomik hem doğal. Hem sağlıklı hem emektâra destek. Ülkemizin çoğu bölgesinde mevsim şartlarının değişmesinden kaynaklı ürün yok ya da çok az. Dut yerlerde (pekmez yok) Ceviz ağaçlarında hastalık var (ceviz yok) Bunun gibi onlarca örnek var. Kısacası her geçen gün yokluk ile imtihan oluyoruz. Var ama yok. Hayvanlara var, insanlara yok. Demem o ki, fırsat buldukça dolap ve difrizlerinizi doldurun. İki yıldır anlattığım sürece girdik. "Pahali alamıyoruz" döneminden "Paramız var ürün yok" dönemine girdik. Bu uyarıyı dikkate almalı" ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme