• Haberler
  • Ekonomi
  • Ekonomist isim açıkladı: Bu cari açığı hangi döviz ile ödeyeceksiniz?

Ekonomist isim açıkladı: Bu cari açığı hangi döviz ile ödeyeceksiniz?

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerde bulundu. Alagöz, Bakan Şimşek'in cari açığı 40 milyar dolar olarak tahmin etmesi üzerine 'bu açığı hangi döviz ile ödeyeceksiniz?' Dedi.

Ekonomist isim açıkladı: Bu cari açığı hangi döviz ile ödeyeceksiniz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

 

Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından ingilizce olarak yaptığı paylaşımda Türkiye'nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daraldığını, Aralık ayında cari açığı 40 milyar olarak beklediğini ifade etti.

 

Bakan Mehmet Şimşek'in attığı bu tweetine yanıt veren Alagöz, "Sayın Bakan Eylül ayı ile birlikte Turizm gelirleri minimuma düşecek. Ondan sonra Türkiye ekonomisine nasıl döviz geliri elde edeceksiniz, Cari açığı 40 milyar dolar tahmin etmişsiniz. Bu açık hangi döviz ile ödenecek, Bu kadar ilave cari açık ve borç geri ödemesi oluşmuş iken TL'de nasıl istikrar sağlayacaksınız ?

 

Tüketici kredilerini azaltarak tüketim ekonomisinden vazgeçiyorsunuz. Bu ekonominin geleceğe yönelik doğru bir politika. Ancak ekonomideki resesyonun önüne geçmek için yerli katma değerli mal üreten üreticilerin önünü açacak nakdi ve ayni destekleri uygulamakta gecikmeyin. İthalatı, ihracattan daha fazla artıracak sektörlerdeki destekleri kademeli olarak yavaşlatıp, yerli katma değerli mal üreten sektörleri koruyacak ekonomik tedbirleri gecikmeden alınması gerekir." İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme