• Haberler
  • Ekonomi
  • Ekonomist Selçuk Geçer uyardı… Dolar 42 liralara gelmiş durumda

Ekonomist Selçuk Geçer uyardı… Dolar 42 liralara gelmiş durumda

Ekonomist Selçuk Geçer YouTube kanalında yayınladığı video ile dolar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yayınladığı videoda Geçer, 'faizler doğru yerine gidiyor. Enflasyonun üzerine doğru tırmanacak ama bu belki 6 ayda belki 1 yılda olacak Türkiye normalleşecek.' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ekonomist Selçuk Geçer uyardı… Dolar 42 liralara gelmiş durumda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 28 Ağu 2023 tarihinde YouTube kanalında yayınladığı bir videoda doların seyri ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. 

Hakimiyet.com'dan, Taner Özay'ın haberine göre; Doların görebileceği seviyeleri aktaran Geçer, “dövizde bir hareketlilik olmazsa yukarıya doğru evrilip 27 TL seviyesine gelir ise sonrasında da adım adım 30 liraları zorlayıp 35-40 lira aralığı ya da 40-45 lira aralığına kadar giderse bu doğru bir harekettir kardeşim. Çünkü faiz doğru yerine gidiyor. Enflasyon doğru yerine gidiyor.” ifadelerine yer verdi. 

Ekonomist Selçuk Geçer uyardı… Dolar 42 liralara gelmiş durumda

“TÜRKİYE NORMALLEŞECEK” 

Doğru politikalarla doların 6 ay bir yıl içinde normalleşme süreci içine girebileceğini aktaran Geçer, “Şimdi bir anda gider yanlış bir hareket yapılmazsa eğer… Enflasyonun üzerine doğru tırmanacak ama bu belki 6 ayda belki 1 yılda olacak Türkiye normalleşecek. Bu sırada dolar euro sterlin aklınıza gelebilecek tüm para birimleri olması gereken yere gidecek. 

Ekonomist Selçuk Geçer uyardı… Dolar 42 liralara gelmiş durumda

“40-42 LİRA ARALIĞINA GELMİŞ DURUMDA”

Bakın, olması gereken yerle kastımız enflasyon değeri, bugün doların enflasyon değeri kim ne derse desin 40 liranın üzerinde artık 40-42 lira aralığına gelmiş durumda oraya kadar gitmek zorunda tüm sistem akıcı bir şekilde işletildiği taktirde ha yok sen bir anda saçma sapan hareketlerle yaparsan doları böyle takla attıra attıra yükseltirsin 5 nisan 1994’te olduğu gibi…” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Hakimiyet.com Yazan: Taner Özay Date: 08.09.2023
 

Bakmadan Geçme