• Haberler
  • Ekonomi
  • Doları olanlar dikkat öyle birşey olacak ki! Ünlü Ekonomist tarih verdi: 'Tutamayacağız'

Doları olanlar dikkat öyle birşey olacak ki! Ünlü Ekonomist tarih verdi: 'Tutamayacağız'

Cumhuriyet TV'ye konuk olan Ekonomist Çetin Ünsalan, Cumhuriyet TV muhabiri Beste Çelik'in sorularını yanıtladı. Ünsalan doların o tarihte 35-40 TL'yi bulacağı iddiasında bulundu.

Doları olanlar dikkat öyle birşey olacak ki! Ünlü Ekonomist tarih verdi: 'Tutamayacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet TV'de Beste Çelik'in sorularını yanıtlayan Ünlü Ekonomist Çetin Ünsalan, Mecliste ÖTV, KDV’lerin geri alınması ve vatandaşın rahatlatılmasıyla ilgili bir gündem maddesi oluşturulduğunun altını çizdi. Bu konunun sorunların dile getirilmesi konusundaişe yarayacağını söyleyen Ünsalan, "Buradan bir çözüm beklemiyorum. Ama eş zamanlı olarak daha önce iş dünyasıyla da bir araya gelen Cevdet Yılmaz’ın hafif hafif nabız yoklamaları belki yapmak istediklerini anlatmalarıyla ilintili bir toplantılar dizisi görüyoruz. Ama şöyle bir problem var; biz ne yapılacağını bilmiyoruz. Eylülde orta vadeli programın ortaya çıkacağı Ekimde uygulamaya geçeceği ifade ediliyor. Fakat şu ana kadar atılan adımların tamamı aslında daha önce yapılan yanlışların bir şekilde Mehmet Şimşek’in tabiriyle rasyonelleşmeye başlaması kapsamında. Onun dışında şu anda ortada net bir ekonomi politikası yok. Bu tabi büyük bir bilinmezliği de beraberinde getirirken bence eş zamanlı olarak nabız yokluyorlar. Nasıl bir program gerçekleştirmek.  Bunlar nasıl bir program yaparsanız yapın doğru hamleler gerçekleştirmezseniz sonuç almanızı güçleştirecek meseleler. İşin Merkez Bankası eksenine baktığımızda orada daha çok şu anda hem döviz bazında hem de faiz düzeyinde daha önce milyarlarca dolar toprağa gömerek, harcayarak tutamadığımız ve tutamayacağımız bir dolar kuru. Aşama aşama yükseltilen bir faizin sıfır noktasına getirilme sürecini yaşıyoruz." dedi.

Ekonomiye büyük darbe geliyor! Ünlü Ekonomist o tarihi işaret etti: 'Tutamayacağız dolar 40 TL…'

"BEKLENEN MAXİMUM NOKTA..."

Doların ulaşacağı noktalarla ilgili de önemli iddialarda bulunan Ünsalan, "Doların şu anda 30-35 seviyesinden aşağı rakamda olmaması gerektiğini düşünen bir ekonomi yönetimiyle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz,  gerçekte bu zaten. Ama bu yetmiyor son yapılan zamlarla birlikte bunun enflasyonu da artıracağını düşünürseniz ideal seviyelerin 38-40 TL arasına yerleştiğini görüyoruz. Oraları görmeden de Merkez Bankası’nın çok anlamlı bir faiz hamlesi yapmayacağı kanaatindeyim. O zaman çünkü bir şekilde doların çıkışını normal seviyeye gelmesini durdurursunuz. Eğer doğru düzgün bir ekonomi politikası ortaya koyarsak 35-40 dilimi, arasında bir yerlere yerleşecektir. Hala herkes bekliyor. Beklenen maximum noktası sene sonu itibariyle bu noktaları göreceğimiz. 

Ekonomiye büyük darbe geliyor! Ünlü Ekonomist o tarihi işaret etti: 'Tutamayacağız dolar 40 TL…'

Bakmadan Geçme