Elkin'den Gembos yolu açıklaması

Gözlerin bugünlerde çevrildiği isim olan AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin, Gembos yolu olarak bilinen Yeni Konya-Antalya Kara yolunda yürütülen çalışmalara ilişkin tarih verdi.

Elkin'den Gembos yolu açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Teşkilatı’nda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Elkin, bu yolla ilgili olarak geçen yıl ilçe kaymakamı ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne yaptıkları ziyareti anımsattı.

Bu ziyaret esnasında Antalya sınırında Taşağıl bölgesindeki yol güzergahında devam eden çalışmaları da yerinde gördüklerini anlatan Elkin, “Hem tünelle alakalı çalışmaları yerinde gördük. Hem de onlar biliyorsunuz, bu taraftaki alandan sonra Taşağıl dediğimiz 14 kilometre olan yolun yapım çalışması da var. İhale edildi bu yol. Antalya tarafını daha fazlaca ilgilendirdiğinden dolayı Bölge Müdürlüğü ile istişare ettik konuyla alakalı” diye konuştu.

“MART-NİSAN 2023’TE 14 KİLOMETRELİK YOLUN TAMAMLANACAĞI BİLGİSİNİ ALDIK”

Karayolları Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından geçtiğimiz günlerde bu güzergahta yürütülen çalışmalara ilişkin yeni bilgiler aldıklarını da aktaran Elkin, “Kısa bir süre önce de aldığımız bilgiler doğrultusunda söylüyorum; Mart-Nisan 2023 gibi 14 kilometrelik yolun da tamamlanıp trafiğe açılacağını düşünüyoruz. Takipçisiyiz, takip etmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“GEMBOS YOLU BEYŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Gembos yolunun Beyşehir ve bölge turizmi için de çok önemli olduğunu bildiklerini vurgulayan Elkin, şöyle devam etti: “Ciddi şekilde de yıllarca Gembos yolu, Gembos yolu ön plana çıktı. Bizim de takip ettiğimiz, vazgeçilmez olarak gördüğümüz konulardan bir tanesidir. İnşallah 2023 yılında cumhurbaşkanımızın da bununla alakalı bir sözü vardın, hatırlarsınız. 2023 yılında trafiğe açılacağını düşünüyoruz.”

GÜZERGAHTA VİYADÜK ÇALIŞMASI OLACAK MI? TAMAMLANDIĞINDA DUBLE YOL HALİNE DE GELECEK Mİ?

Yeni Konya Antalya kara yolunun özellikle Antalya sınırında güzehgahta yapılması planlanan viyadük çalışmalarına ilişkin de yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Elkin, ilk etapta böyle bir çalışmanın söz konusu olmayacağını belirtti. Viyadükle ilgili bir projelendirmenin olduğunu ancak Karayolları’nın bakış açısının da Gembos yolu ile alakalı öncelikle yolun ulaşıma açılması olduğunu vurgulayan Elkin, şunları kaydetti: “Biz yıllarca Beyşehir tarafı olarak Seydişehir’deki Antalya yolundaki çalışmalardan bahsettik. Hep dedik ki; ‘sürekli orada bir çalışma var, sürekli oraya yatırım yapılıyor, bizim Gembos yolumuz niye yavaş ilerliyor?’ diye… Orada akan bir trafik var, akan bir trafik olduğundan dolayı akan trafiği olan bir yol sürekli çalışmaya tabi tutulur, sürekli yenilenme aşamasına gelinir, inşallah Gembos yolu açıldıktan sonra Seydişehir’de hep çalışmaya konu olan yolları biz Beyşehir’de göreceğiz. Araç trafiği bu tarafa doğru akmaya başladıktan sonra viyadüklerin de yapılacağını düşünüyorum ve planlama da o şekilde. Araç trafiği bu tarafa geldikten sonra buradaki hareket görüldükten sonra zaten yetmeyecek. Yetmediğinden dolayı viyadükler ikinci plan doğrultusunda devam edecek.”

AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, Yeni Konya-Antalya kara yolunun ulaşıma açılmasından sonra zamanla bölünmüş yol haline getirileceğini de başka bir soru üzerine sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme