• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli zammında rakam netleşti: İşte milyonları ilgilendiren yeni ücret

Emekli zammında rakam netleşti: İşte milyonları ilgilendiren yeni ücret

Yeni kurulan hükümet ekonomi politikalarını bir bir açıklarken, gözler temmuz ayında emekliyi bekleyen zamma çevrildi. İşte milyonlarca emeklinin alacağı zam oranına ilişkin son iddialar...

Emekli zammında rakam netleşti: İşte milyonları ilgilendiren yeni ücret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan'ın seçimlerden önce zam sözü verdiği emeklilerin zam merakı devam ediyor.

TÜİK, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Mayıs ayı için devlet, doğalgaz faturalarını ücretsiz yapmıştı. Ancak bu durum, enflasyon rakamlarının düşmesini sağladı. Doğalgaz faturaları sıfır olarak kabul edilip işlendiği için enflasyona hiç bir etki sağlamadı. Buna göre enflasyon hesaplarında da farklılıklar doğdu. Eğer Mayıs ayı için doğalgaz faturası ücretsiz olmasaydı, 6 aylık zam oranlarının %20’lere çıkabileceği söyleniyor. Ancak şu anki veriler değerlendirildiğinde, maaşlara yapılacak zam oranı %15 seviyesinde kalıyor.

Pek çok vatandaş büyük bir merakla Haziran ayı enflasyon rakamlarını beklemekte. Haziran ayındaki hesaplamalarla birlikte, maaşlara yapılacak zam oranları da belli olacak. Asgari ücretin ne kadar olacağı, emekli ve memur maaşları, TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını paylaşmasından sonra belirlenecek.

Bakmadan Geçme