Emeklilere hem iyi hem kötü haber: Zam yok ikramiye var!

Emeklilerin isteği bir ara zamken, basına sızan bilgilere göre süreç ikramiye ile atlatılacak. İşte ayrıntılar...

Emeklilere hem iyi hem kötü haber: Zam yok ikramiye var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli maaşına son yapılan zamlar enflasyon karşısında tutunamadı ve milyonlarca emekli yeniden zam beklentisine girdi. Ancak hükümet bu beklentiyi ikramiye ile geçirmek istiyor.

Emekli maaşlarına temmuzda yüzde 25 zam gelmesine rağmen 6,5 milyona yakın emeklinin maaşı 7 bin 500 Türk Lirası (TL) seviyesine kalmıştı. Hükûmet ocak ayında en düşük emekli maaşını 5 bin 400 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarırken kök aylığın artırılmamıştı.

Emekliler aylık yüzde 10’u bulan enflasyona rağmen maaşlarının artmamasına veryansın ediyor. Hükûmetin emeklileri teskin edebilmek maksadıyla Ramazan ve Kurban bayramlarının haricinde 2023’te bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye vermeyi planladığı iddia edildi.

İKRAMİYE SÜRPRİZİ
Tek seferlik ikramiyenin Cumhuriyet’in 100’üncü yılı vesilesi ile 29 Ekim’de emeklilerin banka hesaplarına aktarılacağı belirtiliyor. İkramiyenin 7 bin 500 TL’yi bulabileceği de belirtiliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “sürpriz” ikramiye için kaynak temin etmeye çalışacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da teknik hazırlıkları takip ediyor.

Ancak 29 Ekim ikramiyesine dair şu ana dek herhangi bir bakanlık resmî bir beyanda bulunmadı.

Bakmadan Geçme