Karaca: Ülkede üretmek kabahat haline getirilmiştir

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, hükümetin üretim politikalarını, üreticide ve çiftçide yaşattığı mağduriyeti gazetemize anlattı. Karaca, 'memleket yangın yeri iken birileri zülfünü taramaya devam etmektedirler. Yapılan sadece birkaç yıl sonraya ötelenen iyileşme umutları ve temennileridir' dedi.

Karaca: Ülkede üretmek kabahat haline getirilmiştir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’nın Ereğli ilçesinde çiftçilerin, ürettikleri domatesleri yere dökerek hükümete tepki göstermişlerdi. Yaşanan tepkinin ardından Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, hükümetin yanlış üretim politikalarını gazetemize eleştirdi. 

“YANLIŞ ÜRETİM POLİTİKASININ ÜLKEMİZİ GETİRDİĞİ NOKTA MAALESEF ÜRETENİ CEZALANDIRDIĞI NOKTADIR”

Yanlış üretim politikasının üreticiyi cezalandıran bir noktaya geldiğini ifade eden İl Başkanı Seyit Karaca, “20 yılı aşkın bir süredir iktidarda olan Ak Parti ve son 6-7 yıldır ortağı olan partilerin yönetim şeklinin ülkemizi getirdiği nokta maalesef üretenin cezalandırıldığı bir noktadır. İhracat artışı ile övünüyoruz ancak ihraç ettiğimiz ürün profilini detaylı incelersek yüksek katma değerli ürün profilinin son derece düşük olduğunu görürüz. Bunun yerine ithal ara maddesinin çok kullanıldığı dolayısıyla ihracat artışının ithalat artışını kaçınılmaz olarak tetiklediği bir dış ticaret profilimiz var” şeklinde konuştu. 

“MASRAFLAR ÇİFTÇİMİZİN BELİNİ BÜKTÜ”

Sebze üretici vatandaşlarında aynen mısır ve buğdayda olduğu gibi mağdur edildiklerini belirten Seyit Karaca, “Tarım ile ilgili hep söylenen bir söz var “tarım stratejik sektördür” diye. Ancak bu söylemin altı hiçbir zaman doldurulmadığı gibi sürekli de tarım sektörünü geliştirmek yerine baltalayıcı uygulamalara gidilmektedir. Birçok girdisi olan sektörün işçi, tohum, gübre, zirai ilaç, lojistik masrafları çiftçimizin belini bükmektedir. Son dönemde bu kalemlerde de ciddi artışlar olmuştur. Tüketiciyi bezdiren yüksek fiyatlara rağmen üretici elden çıkardığı fiyatlardan kesinlikle memnun değildir. Tarladan bedava çıkan bir ürünün pazara indiği fiyatlar bile çok yüksek kalmaktadır. Dolayısıyla sebze üreticisi vatandaşlarımız da buğday, mısır ve ayçiçeği üreticisi vatandaşlarımız gibi mağdur edilmişlerdir. Bunu bürokratlar eliyle yapamayan vatandaşımız tepkilerini sembolik protesto eylemleriyle ortaya koymaktadırlar. Domates üreticilerimiz başta olmak üzere hepsinin en tabii haklarıdır” sözlerine yer verdi. 

“MEMLEKET YANGIN YERİ BİRİLERİ ZÜLFÜNÜ TARAMAYA DEVAM EDİYOR”

Tatil döneminde iktidar vekillerinin sahada üreticiyle karşılaşmaktan korkar hale geldiklerini dile getiren Karaca,  “Tatil döneminde iktidar bloğu milletvekilleri sahada üretici ile karşılaşmaktan korkar hale gelmişlerdir. Çünkü uygulanan politikalar sadece mağduriyetleri artırmaktadır. Son açıklanan enflasyon rakamı ile de çilenin artarak devam edeceği anlaşılmaktadır. Ama memleket yangın yeri iken birileri zülfünü taramaya devam etmektedirler. Yapılan sadece birkaç yıl sonraya ötelenen “iyileşme umutları ve temennileridir” ifadelerine yer verdi. 


 

Bakmadan Geçme