Enerji içeceklerinin zaraları nelerdir?

Enerji içecekleri günümüzde fazla tüketilen ürünler arasında yer alıyor. Bu içeceklerin sağlık açısından bir çok olumsuz etkisinin olduğu bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Peki enerji içecekleri sağlığımıza zararları nelerdir?

Enerji içecekleri son zamanlarda oldukça popülerleşmiş durumda. Kaybedilen enerji miktarını fazlasıyla geri vermeyi vaat eden bu içeceklerin sağlığa zararı çoğu kişi tarafından bilinmemekte. İşte enerji içeceklerinin sağlığa zararları.

1. Enerji içeceklerinin günde 3-4 kutu tüketilmesi vücudun dengesini bozar. Sıklıkla tüketilen durumlarda ise kafein zehirlenmelerine yol açar. İçeriğinde olan kafeinden dolayı bu içecekler bağımlılık da yaratabilir.

2. Enerji içeceklerindeki kafeinin idrar üretimini arttırdığı da yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Yüksek miktarda kafein içeren bu içecekler idrarda sodyum kaybına neden olur.

3. Enerji içeceklerinde bulunan maddeler kana çabuk karışır.Bu sebepten kalp hastalarının ve hamilelerin bu içecekleri tüketmemeleri gerekmektedir.

4. Enerji içecekleri diş erozyonuna da neden olmaktadır. Enerji içeceği tüketiminin diş erozyonunu tahminen 2,4 kat arttırdığı belirlenmiştir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme