Enerji Verimliliği Sözleşmesi İmzaladılar

Yenilenebilir ve yeşil enerji ile Sıfır Atık alanlarında bugüne kadar önemli projeler hayata geçiren Karatay Belediyesi, bu bağlamda önemli bir adım daha attı. Karatay Belediyesi, tüm hizmet binaları ve tesislerinde kullandığı enerjiyi daha verimli kullanmayı amaçlayan bir sözleşmeyi MEVKA ile imzaladı. Belediye olarak tükettikleri kadar enerjiyi güneşten karşılayan projeler ürettiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 'Bu alandaki hedeflerimizi yakalamada büyük mesafe aldık. Ürettiğimiz enerjinin daha verimli kullanımını hedefleyen sözleşmeyi de çok önemsiyoruz' dedi.

Enerji Verimliliği Sözleşmesi İmzaladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son üç yıldır dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan ve özellikle Pandemi ile birlikte daha da önem kazanan enerji konusu, Karatay Belediyesi’nin de üzerinde hassasiyetle durduğu alanların başında geliyor.

Bu kapsamda bugüne kadar iki güneş enerjisi kuran ve ilçeye kazandırdığı son iki kapalı pazar marketlerin çatılarını da güneş enerji panelleriyle donatan Karatay Belediyesi, buralardan ürettiği enerjinin verimli kullanımına yönelik olarak da önemli bir adım attı.

Karatay Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) arasında imzalanan sözleşmeyle öncelikle belediyeye ait tüm hizmet binaları ve tesislerinde kullanılan enerjinin çok daha verimli kullanımına yönelik ayrıntılı bir çalışma yapılacak. Daha sonra yapılan ayrıntılı çalışmayla ortaya konan kararlar, belediye tarafından hemen uygulanmaya başlanacak.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, hazırlanan sözleşmeye düzenlenen programda attı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, imza töreninde yaptığı konuşmada MEVKA ile imzaladıkları sözleşmenin önemine vurgu yaptı.

YEŞİL VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDAKİ HEDEFLERİMİZİ YAKALAMAK ÜZEREYİZ

Başkan Hasan Kılca, “Pandemi ile birlikte dünyada özellikle enerji ve gıda, tüm ülkeler için stratejik bir önem kazandı. Bizler de Karatay Belediyesi olarak enerji verimliliğiyle ilgili Mevlana Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle çalışma yürüteceğiz. Bugün imzaladığımız sözleşme ile birlikte enerji verimliliği, enerji ölçümü ve diğer enerji çalışmalarıyla ilgili olarak ortak hareket edeceğiz. Karatay Belediyemizin iki güneş enerji santrali bulunuyor ve biz, belediye olarak enerji ihtiyacımızın önemli bir kısmını bu santrallerimizden karşılıyoruz. İlçemize kazandırdığımız yeni iki kapalı pazar yerimizin çatılarını da güneş enerji panelleriyle donattık. Tükettiğimiz enerji kadarını güneşten karşılama hedefimiz vardı. Bu projelerimizle bu hedefimizi büyük oranda yakalamış olduk. Sıfır Atık, Yeşil Enerji ve Yenilenebilir Enerji konularında yeni projelerimiz olacak. MEVKA ile imzaladığımız sözleşmemizi de bu bağlamda önemsiyoruz” dedi.

BELEDİYEMİZİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONUSUNDAKİ HASSASİYETİ TAKDİR EDİCİ

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı da Başkan Hasan Kılca gibi gıda ve enerjiyi son yıllarda önemi artan iki önemli alan olarak tanımladı. Özellikle enerjinin tüm dünyanın önceliğine aldığı konu olduğunun altını çizen İhsan Bostancı, bu bağlamda Karatay Belediyesi ile imzaladıkları sözleşmenin önemli olduğunu vurguladı.

Bostancı sözlerini şöyle tamamladı; “Enerjinin üretiminden ziyade üretilen enerjinin çok daha verimli kullanabilmek ve birim enerjiden daha fazla verim alabilmek de son derece önemli bir hale gelen bir husus. Bu bağlamda MEVKA olarak, gerek kamu kurum ve kuruluşları gerek yerel yönetimler gerekse de özel sektörün bu alanda yürüttüğü projelere destek veriyoruz. Bugün Karatay Belediyesi ile imzaladığımız sözleşmeyle de hem belediyenin hizmet binaları ve tesislerinde kullanılan enerjinin ne şekilde tüketildiği ve yapılacak iyileştirmelerin neler olacağı ortaya konulacak hem de ortaya çıkacak kararlar uygulamaya konulacak. MEVKA’ya başvuran ve enerji verimliliği konusunda hassasiyetle hareket eden Karatay Belediyemize teşekkür ediyorum.” FATMA DOĞANAY

Bakmadan Geçme