Erdoğan'dan emeklilere müjdeli haber. Emekliler yaşadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce her kesim için vaadlerde bulunmuştu. Asgari ücretliye, emekliye ve memura zam yapılacağını açıklamıştı. Emekliye 2. zam müjdesini de seçim öncesi duyurmuştu. Emekli maaşına yapılacak olan 2. zam miktarı ne kadar olacak?

Erdoğan'dan emeklilere müjdeli haber. Emekliler yaşadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılında en düşük emekli maaşı 7.500 liraya bayram ikramiyesi de 2000 TL’ye yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi emeklilere 2. zam müjdesini de açıkladı. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra emekli maaşına yapılacak olan zam oranları da konuşulmaya başladı.

Erdoğan seçimlerden önce emekli maaşlarına zam yapılacağını açıklamıştı. Seçimlerden önce EYT çıkarıldı ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL oldu. Şimdi ise bir müjdeli haber daha geliyor. Emekliye 2. zam konuşulmaya başladı.

EMEKLİYE 2023’TE 2. ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi açıkladı emekli maaşına 2. zam müjdesi sonrası zam rakamları netleşmeye başladı. Kademeli emeklilik maaşı zamlarıyla beraber zam oranı formülleri de açıklandı. Zammın Temmuz ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

ZAM ORANLARI NETLEŞİYOR

Dünya gazetesinin haberine göre, ilki ocak ayında yapılan emekli ve memur maaş zammı ikinci kez Temmuz ayında yapılacak. Haziran enflasyonu yüzde 1 ya da 2 çıkarsa temmuzda memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı dahil yüzde 14-15, diğer emeklilere yüzde 16-17 aralığında zam yapılacağı duyuruldu.

EKELİLERE YÜZDE 14.25 İLE YÜZDE 17.56 ARASI ZAM BEKLENİYOR

Emekli ve memur maaşı Temmuz ayı itibariyle zamlanacak. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları ile ilk 6 aylık enflasyon farklı belirleniyor, buna göre memur ve emekli maaş zammı veriliyor. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise ilk 5 ayda yüzde 15.26 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilk 5 aylık tüketici enflasyonu da milyonlarca emekli ile memurların enflasyon farkı ile 6 aylık zam oranını büyük ölçüde ortaya çıkardı.

Haziranda TÜFE'nin yüzde 1 veya yüzde 2 gerçekleşmesi ve ilave refah payı verilmemesi halinde memur ve memur emeklilerine yüzde 14.25-15.38, diğer emeklilere de yüzde 16.41-17.56 oranlarında zam yapılacak.

Bakmadan Geçme