Eskişehir'deki Tesettür Festivali 'Haksız Rekabet' Öne Sürülerek Kapatıldı

Eskişehir'de düzenlenen Tesettür Festivali, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler tarafından sert bir tepkiyle karşılandı. İki başkan, festivalin ticari ahlaka uymadığını ve esnaflar arasında haksız rekabet oluşturduğu iddiasıyla Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Valiliği'ne başvuruda bulundu. Başvuruları değerlendiren Eskişehir Valiliği ise festivalin kapatılmasına karar verdi. Verilen bu karar, festival için Eskişehir'e gelen satıcılar ve festivali dört gözle bekleyen vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Eskişehir'deki Tesettür Festivali 'Haksız Rekabet' Öne Sürülerek Kapatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eskişehir'de faaliyet gösteren Anemon Otel'in toplantı salonlarında düzenlenen Tesettür Festivali, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler’in şikayetleri üzerine durduruldu.

İki başkan, festivalin ticari ahlaka uymadığını ve esnaflar arasında haksız rekabet oluşturduğu iddiasıyla Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Valiliği’ne başvuruda bulunmuştu. Başvuruları değerlendiren Eskişehir Valiliği ise festivalin kapatılmasına karar verdi.

“TİCARİ AHLAKA UYMUYOR” İDDİASI

Birsen, konaklama amaçlı faaliyet gösteren Anemon Otel'in içinde tuhafiye, hazır elbise, ayakkabı gibi giyim eşyalarının alışveriş festivali adı altında satılmasının ticari ahlaka uymadığını öne sürmüştü. Ayrıca, bu tür etkinliklerin esnaflar için haksız rekabet ortamı oluşturduğunu söyleyerek, "Festival, panayır, yöresel ürünler tanıtımı ve benzeri adlar altında faaliyet göstererek asıl amacı satış yapmak olan bu tür etkinlikler, tüm kanuni gereklerini yerine getirerek aynı faaliyet kolunda çalışan esnaf ve sanatkarlarımız açısından önemli bir haksız rekabet ortamı oluşturmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

“ESKİŞEHİRLİ FİRMALAR MAĞDUR EDİLİYOR” İDDİASI

ETO Başkanı Metin Güler ise festivalin Eskişehirli tüccarları mağdur ettiğini iddia ederek, şehir dışından gelen firmaların Eskişehirli firmaların haklarını gasp ettiğini öne sürerek, festival adı altında yapılan satışlar nedeniyle Eskişehir'deki firmaların zarara uğratıldığını ve tüm yükümlülüklerini yerine getiren, vergisini veren ve istihdam sağlayan firmaların mağdur edildiğini söylemişti.

VALİLİK FESTİVALİ DURDURDU

Anemon Otel tarafından İzmir'deki bir firmaya kiralanarak düzenlenen Tesettür Festivalinin, Eskişehir Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yapılan başvurular sonucunda Eskişehir Valiliği tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Verilen bu karar, festival için Eskişehir’e gelen satıcılar ve festivali dört gözle bekleyen Eskişehirli vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme