Etyemez: 2023 Yılı Bütçemiz Türkiye'nin Önünü Açacak

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, 'Bütçemiz, son 20 yılda yapılan en büyük atılımları daha da öteye taşıyacak yapıdadır. Bütçemiz 85 milyon vatandaşımızın bütçesidir. Bütçemiz her alanda Türkiye'nin önünü açacak özelliklere sahiptir. 2023 yılında bütçemizden tarıma 142,9 milyar lira kaynak ayırdık.' dedi.

Etyemez: 2023 Yılı Bütçemiz Türkiye'nin Önünü Açacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. AK Parti Konya İl Başkan Yardımcılar Lokman Özturhan ve Kazım Küçükçöğen’in eşlik ettiği Milletvekili Halil Etyemez, Ticaret Borsası Başkanı Çevik ve Sanayi Odası Başkanı Büyükeğen’e görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi. Konya Milletvekili Halil Etyemez, daha sonra ise DSİ Konya 4’üncü Bölge Müdürü Mehmet Ekinci ile görüşerek sulama alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

BÜTÇEMİZ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Milletvekili Etyemez, görüşmeler sırasında TBMM Genel Kurulu’nda 12 gün boyunca kesintisiz çalışılarak kabul edilen 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Halil Etyemez, bütçesinin AK Parti Hükümetlerinin 21’inci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin ardından hazırlanan 5’inci bütçe olduğunu hatırlattı. 2023 bütçesinin 20 yılda yapılan Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını daha da öteye taşıyacak yapıda olduğunu kaydeden Halil Etyemez,  “Bütçemiz 85 milyonun bütçesidir. 2023 bütçemizi vatandaşımızı küresel belirsizliklerden ve risklerden koruyacak, her kesimden insanımızı gözetecek şekilde hazırladık. 2023 bütçemiz çalışanından işverenine, öğrencisinden emeklisine, esnafından çiftçisine tüm kesimleri koruyacak, diğer yandan da yatırımı, üretimi kesintisiz destekleyecek bir yaklaşımla esas alınmıştır. Sosyal yönlerinin yanı sıra yerli ve milli teknoloji, yenilenebilir enerji ve ihracat destekleriyle bütçemiz, dengeli şekilde her alanda Türkiye’nin önünü açacak özelliklere sahiptir.” dedi.

TARIMA 142,9 MİLYAR LİRA KAYNAK

Gıda güvenliği ve tarımsal kalkınmayı, milli güvenlik meselesi olarak gördüklerini ve önem verdikleri konuların başında geldiğini vurgulayan Etyemez, “2023 yılında, bütçemizden tarıma 142,9 milyar lira kaynak ayırdık. Bu çerçevede tarımsal destek programları için 54 milyar lira, tarım sektörü yatırım ödenekleri için 40,4 milyar lira, tarımsal kredi sübvansiyonu, müdahale alımları, tarımsal KİT ve ihracat destekleri için 48,5 milyar lira kaynak tahsis edilecek. 2023 yılı bütçesinde 2022 yılı bütçesine göre mazot desteği yüzde 282, gübre desteği yüzde 140 oranında artacak. Bu çerçevede mazot desteği için 12 milyar lira ve gübre desteği için 4,9 milyar lira olmak üzere toplam 16,9 milyar lira ödenek öngörüldü. Tarım ve hayvancılığın başkenti Konya’mız ve Konyalı üreticilerimiz bu yatırım ve desteklerden hak ettiği payı fazlasıyla alacak.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme