Evcil hayvanlar için adalet: 159 evcil hayvanı açlığa mahkum ettiler

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde, evlerinde açlıkla mücadele eden 159 evcil hayvan bulunduran bir çifte, 1 yıl ertelenmiş hapis cezası verildi.

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde, 159 evcil hayvanın açlıktan ölme tehlikesiyle bulunduğu bir evde yaşananlar yargıya taşındı.

Nice Temyiz Mahkemesi, çifte 1 yıl ertelenmiş hapis cezası verdi ve hayvan sahiplenmelerini kalıcı olarak yasakladı. Ayrıca, hayvanlarla ilgili derneklere tazminat ödemelerine hükmetti.

Mahkeme kararının ardından çift, adaletsiz bir karar olduğunu belirterek itiraz edeceklerini açıkladı. Ancak, olayın tarafları tarafından dile getirilen görüşler, toplumda tartışmalara neden oldu.

Olayın merkezindeki çift, Temmuz 2023'te apartman dairesinde bulunan hayvanlarla ilgili olarak kötü muamele suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Dairede bulunan hayvanlar için 22 dernek harekete geçmiş ve tedavi masraflarını üstlenmişti.

Dava sürecinde çıkan bilgilere göre, zanlılardan biri "Nuh sendromu" teşhisi konulduğu öne sürüldü. Bu sendrom, çok sayıda hayvanı evinde biriktiren kişilerde görülen bir durumu ifade ediyor.

Yaşananlar, toplumda hayvan hakları ve sorumlulukları konusunda daha fazla bilinç oluşturulmasına yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi.

AA

Bakmadan Geçme