Evcil kedilerin insan sağlığına faydaları

Evcil kediler yaşamımıza bir mutluluk katıyor. Peki, hiç düşündünüz mü? Kedilerin sağlımız için faydaları olabilir mi? İşte detaylar..

Kediler günümüzün en çok sahiplenen hayvanları olarak bilinmektedir. Çoğu insan kedileri sevimli, eğlenceli ve bakımı kolay olduğu için sahiplenmekte. Ama bu hayvanların insan sağlığına faydalı olan bazı yanları da vardır:

1. Kediler stress ve anksiyeteyi azaltır

Kediler insan sağlığına zarar veren stres hormonunun seviyesini düşürmekte oldukça etkili hayvanlardır. Kortizol seviyesinin düşmesiyle gün boyu yaşanan olaylarla ilgili hissedilen stress kontrol altına alınabiliyor.

2. Kediler felç riskini azaltıyor

Evcil kedisi olan insanlar dolayısıyla enerjik ve hareketli bir yaşama sahip oluyor. Kedilerin rahatlatıcı etkilerinin de işin içine girmesiyle tüm bu faktörler insanların felç geçirme riskini büyük oranda azaltıyor. Yapılan bilimsel araştırmalar bu bilgiyi kanıtlamıştır.

3. Kediler bağışıklık sistemini güçlendirir

Özellikle, evcil kedilerle büyüyen çocuklar, çeşitli alerjilere ve astıma karşı daha dirençli oluyor. Diğer yandan kediler, yetişkinlerin de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabiliyor. Bunun nedeni kedilerin dökülen tüylerinin ve tükürüklerinin evde sürekli olarak mevcut olmasından, bununla da bağışıklık sisteminin alerjenlere maruz kalmasından kaynaklanıyor.

4. Kediler kan basıncını düşürebiliyor

Yapılan bilimsel araştırmalarla kedilerin yüksek kan basıncına faydalı etkisinin olduğu kanıtlanmıştır. Yüksek kan basıncı sorunu yaşayan insanların kedi severken kan basınçlarının düştüğü tespit edilmiştir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme