Filistinliler, içme suyu kriziyle mücadele ediyor

Filistinliler, içme suyu kriziyle mücadele ediyor. Su krizi, sadece içme suyu ihtiyacını değil, temel hijyen gereksinimlerini de olumsuz etkiliyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları altında zorluk çeken Filistinliler, içme suyu kriziyle mücadele ediyor.

Gazze Şeridi'nde yaşayan 2 milyon Filistinli, su temininde büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. İsrail'in elektrik, su ve yakıt kesintisi kararı sonrasında yer altı kuyularından su pompalanması güçleşti, su tesislerinin hedef alınmasıyla su krizi arttı.

Gazze Şeridi Belediyeler Birliği Koordinatörü Husni Muhenna, Gazze'nin çeşitli bölgelerinde özellikle kuzey kesiminde Filistinlilerin aç ve susuz bırakılma politikasının bilinçli bir şekilde uygulandığını ve özellikle ramazan ayında, sıcaklıkların artmasıyla birlikte suya olan ihtiyacın arttığını belirtti.

Filistinliler, su ihtiyaçlarını karşılamak için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Günlük yaşamın en temel ihtiyaçlarından olan içme suyuna erişimde yaşanan zorluklar, Filistinlilerin günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Su krizi, sadece içme suyu ihtiyacını değil, temel hijyen gereksinimlerini de olumsuz etkiliyor.

Gazze'deki su krizi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının insani boyutunu daha da derinleştiriyor. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki açlığı silah olarak kullandığını ifade etmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybederken, sivil yerleşim yerleri, hastaneler ve okullar da hedef alındı. Sivil altyapının tahribiyle birlikte insani kriz daha da derinleşiyor. Gazze'deki su krizinin çözüme kavuşturulması için uluslararası toplumdan daha fazla yardım çağrıları yapılıyor.

AA

Bakmadan Geçme