Filistinliler, tedavi imkanlarından yoksun bırakılıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında Filistinliler, tedavi imkanlarından yoksun bırakılarak uzuvlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Gazze Şeridi'nde, 177 gündür devam eden İsrail ablukası ve saldırıları, sağlık sistemini çökme noktasına getirdi.

Acil ameliyatlar gerektiren yaralanmaların tedavisi için gerekli donanım ve uzman doktor eksikliği, Filistinli hastaları büyük bir krizle karşı karşıya bırakıyor.

Gazze'nin orta kesiminde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nde, bacaklarından yaralanan onlarca Filistinli, tedavilerini Gazze dışında tamamlamak istiyor. 

Akşa Şehitleri Hastanesindeki yaralılardan biri olan Muhammed Fadl Haccac, ölen kardeşini aramaya gittiğı sırada kurşunların hedefi oldu

Ölen kardeşini aramaya gittiği sırada İsrail saldırıları sonucu bacağına isabet eden kurşun nedeniyle ağır yaralanan Muhammed Fadl Haccac'ın tedavisi için gerekli olan ameliyatları yapabilecek donanıma sahip bir hastane bulunamıyor.

Haccac ve benzeri birçok hasta, uzun süreli tedavi ve rehabilitasyon süreciyle karşı karşıya.

Bu süreçte aileler de çocuklarının tedavisi için zorlu bir mücadele veriyor

Gazze'nin doğusundan güneye göç eden Şadi el-Adili'nin kızı Gade de İsrail saldırılarında yaralandı. Ancak Gazze'deki hastanelerde gerekli tıbbi desteği alamadığı için iyileşme süreci yavaş ilerliyor. Ailesi, kızlarının tedavisini sağlamak ve daha iyi imkanlara erişmek için çaba gösteriyor.

Gazze'deki sağlık hizmetlerinin sıkıntılı durumu, ortopedi cerrahı Muhammed Şahin tarafından da vurgulandı. Acil müdahale gerektiren vakaların tedavisinde yaşanan zorluklar, hastaların uzun vadede kalıcı sakatlıklarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Tıbbi malzeme ve insan kaynağı eksikliği, sağlık sektöründe büyük sıkıntılar yaşanmasına yol açıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ablukası, insani krizi derinleştirerek Filistinlilerin sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştırıyor. Uluslararası toplumun, Gazze'deki sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve hastanelere gerekli yardımın sağlanması konusunda daha fazla çaba göstermesi bekleniyor.

AA

Bakmadan Geçme