Galatasaray ile Kasımpaşa 45. kez karşı karşıya
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, yarın sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. RAMS Park'ta saat 20.00'de başlayacak mücadele öncesinde iki takım da hazırlıklarını tamamladı.
Ligde geride kalan 6 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, topladığı 13 puan ve averajla 2. sırada bulunuyor. Kasımpaşa ise 2 galibiyet ve 4 beraberlikle 10 puan topladı ve haftaya 8. sırada giriyor. Ligin 6. haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 4-0 mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, Kasımpaşa karşısında kazanarak yeni bir çıkış yakalamayı hedefliyor.
45. RANDEVU
Galatasaray ile Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 44 kez karşılaştı. Bu maçların 27’sinde Galatasaray sahadan galibiyetle ayrılırken, Kasımpaşa 8 kez rakibini mağlup etti. İki takım arasındaki 9 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 90 gol kaydederken, Kasımpaşa 49 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon oynanan iki maçta ise Galatasaray sahasında 3-0, Kasımpaşa da kendi evinde 1-0 galip geldi.
GALATASARAY'IN SAHASINDA 38 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ
Galatasaray, RAMS Park’ta uzun süredir rakiplerine geçit vermiyor. Sarı-kırmızılılar, iç sahadaki son mağlubiyetini 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe karşısında 1-0’lık skorla aldı. Bu karşılaşmanın ardından evinde 38 maça çıkan Galatasaray, bu süreçte 30 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti.
GALATASARAY’IN İÇ SAHA PERFORMANSI
Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de sahasında 3 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Çorum FK ile 2-2 berabere kalırken Göztepe’yi 3-2, Kocaelispor’u ise 1-0 mağlup etti.
RAMS PARK’IN ZEMİNİ YENİLENDİ
Milli maçlar nedeniyle verilen arayı fırsata çeviren Galatasaray yönetimi, RAMS Park’ın zemininde yenileme çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaların ardından stadyum zemini Kasımpaşa karşılaşmasına hazır hale getirildi. Galatasaray’ı yoğun fikstür bekliyor
Milli aranın ardından Galatasaray, Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yoğun bir fikstüre girecek. Sarı-kırmızılı ekip, bir sonraki milli araya kadar 30 günlük süreçte 5’i lig, 3’ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 8 karşılaşmaya çıkacak. Galatasaray bu süreçte ligde Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Konyaspor ve Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri ise Barcelona, Lille ve Stuttgart olacak.
OKAN BURUK VE UGOCHUKWU CEZALI
Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk ile Fransız futbolcu Lesley Ugochukwu, cezaları nedeniyle Kasımpaşa karşılaşmasında forma giyemeyecek. Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Buruk 1 maç, Ugochukwu ise 2 maç men cezası almıştı. Sarı-kırmızılı ekipte Victor Osimhen, Roland Sallai ve Wilfried Singo’nun oynayıp oynamayacağı ise son antrenmanın ardından netlik kazanacak. Galatasaray savunmada istediği görüntüyü veremedi Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de oynadığı 6 maçta 13 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Galatasaray, bu karşılaşmaların 4’ünde kalesini gole kapatamadı.

