• Haberler
  • Dünya
  • Gazeteci Kazımov duyurdu: Rusya için bu gece çok kritik!

Gazeteci Kazımov duyurdu: Rusya için bu gece çok kritik!

Tüm dünya Rusya'da ki darbe girişimine kilitlendi. Rusya'nın paralı asker grubu Wagner ile Rus hükümeti arasında büyük kriz yaşanıyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kilit rol oynayan ancak son dönemde Moskova yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in başını çektiği darbe girişimi ile ilgili Gazeteci Kazım Kazımov'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kazımov, hem Rusça hem de Türkçe yaptığı paylaşımda 'bu gece çok kritik!' diyerek Moskova'da yaşanabilecek senaryoları yazdı.

Gazeteci Kazımov duyurdu: Rusya için bu gece çok kritik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyanın gözü yaşanan gelişmelerden dolayı Rusya'da. Rus paralı asker grubu Wagner birlikleri Rusya’yı kuşatma altına almaya çalışıyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya meydan okuyan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in idaresindeki paralı güvenlik şirketi Wagner grubu, Rostov-Na-Donu'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasını kuşattı. 

Rusya’da yaşanan gelişmeleri sıcağı sıcağına kişisel sosyal medya hesabından duyuran Gazeteci Kazım Kazımov, şu ifadeleri paylaştı.

“Bu gece çok kritik. Olağanüstü gelişme olmazsa Moskova kapılarında Wagnerçilerle Putin'e bağlı güçler çatışacak. Hükümet ordusu donanım ve sayı açısından daha güçlü. Wagnerçiler ise daha savaşa hazırlıklı. Her iki taraf birliklerin saf değiştirmesinden çekiniyor...”
 

Bakmadan Geçme