• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de can kaybı yükseldi ve müzakerler devam ediyor

Gazze'de can kaybı yükseldi ve müzakerler devam ediyor

Gazze Şeridi'nde yaşanan İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 654'e yükselirken, ABD'nin arabuluculuğunda devam eden Hamas-İsrail müzakereleri gündemde.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları devam ederken, son 24 saat içinde yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 654'e, yaralıların sayısı ise 77 bin 908'e yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail ordusu son günlerde sivillere yönelik 3 ayrı saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırılarda 32 kişi yaşamını yitirirken, 41 kişi de yaralandı. 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda toplam can kaybı 34 bin 654'e, yaralı sayısı ise 77 bin 908'e ulaştı.

Bu gelişmeler yaşanırken, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes anlaşması müzakereleri devam ediyor. Mısır, Katar ve ABD'nin arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerde ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns'un da katılımıyla son durum değerlendiriliyor. Hamas yetkilileri ise müzakerelere katılmak üzere Kahire'ye bir heyetin gönderileceğini açıkladı. Hamas, İsrail'in sunduğu teklife yazılı bir yanıt vererek direniş grupları arasında koordinasyon sağlandığını belirtti.

Bakmadan Geçme