• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'nin yerleşim yerlerinde en az 30 kişi öldürüldü

Gazze'nin yerleşim yerlerinde en az 30 kişi öldürüldü

İsrail ordusunun, Gazze'de yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarını bombalandı.

Yaşamını yitirenlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor

Kamplara düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 30 Filistinlinin Deyr el-Belah bölgesindeki Aksa Şehitleri Hastanesine götürüldüğü belirtilen haberde, yaşamını yitirenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu aktarıldı.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentini de topçu atışlarıyla hedef alması sonucunda öldürülen 5 Filistinli cesedinin Gazze Avrupa Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Haberde İsrail’in savaş uçaklarıyla doğrudan evleri hedef aldığı saldırılarda büyük yıkım olduğu ve enkaz altında kalan çok sayıdaki cansız bedene henüz ulaşılamadığı ifade edildi. 

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 954 Filistinli öldürüldü, 70 bin 325 kişi yaralandı.

Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak siviller tahrip edilirken, enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirildi.
 

AA

Bakmadan Geçme