• Haberler
  • Güncel
  • Marmara Denizi'nde ilginç görüntü! Esrarengiz olayı izlemek isteyenler soluğu deniz kıyısında aldı

Marmara Denizi'nde ilginç görüntü! Esrarengiz olayı izlemek isteyenler soluğu deniz kıyısında aldı

Marmara Denizi'nde esrarengiz mavi görüntü görenleri hayrete düşürdü. Denizde mikroskopla görünebilen planktonlar çoğaldı ve bu durum deniz yüzeyinin mavi görünmesine neden oldu. Bu esrarengiz manzarayı görmek isteyen vatandaşlar sahile koştu. 

Marmara Denizi’nin Bursa kıyısında planktonların çoğalması gece saatlerinde denizde mavi parlamalar ortaya çıkardı. Mudanya kıyılarında bahar mevsiminin de gelmesiyle planktonlar çoğaldı. Gece saatlerinde deniz yüzeyinde görünen ışıklı görüntü vatandaşların ilgilisini çekti. Özellikle deniz yüzeyinde olan kahverengi birikimlerin olduğu yerlere temas edildiğinde mavi ışığın ortaya çıktığı gözlemlendi.  

Marmara Denizi'nde ilginç görüntü! Esrarengiz olayı izlemek isteyenler soluğu deniz kıyısında aldı

Nadir olarak görülen bu eniz olayını izlemek isteyen vatandaşlar gece saatlerinde deniz kıyısında soluğu aldı.  

Benzer olay Tekirdağ deniz kıyısında da görüldü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Şirin, Konu ile ilgili yaptığı açıklamada, deniz suyu sıcaklığının artışına bağlı olarak meydana gelen plankton çoğalmasının doğal bir süreç olduğunu belirtti. 

Mavi ışıklara neden olan plankton çoğalmasının ve etkilerinin yıllara göre dalgalı bir seyir izlemesinin küresel iklim değişikliğinin sonuçlarından olduğunu vurgulayan Şirin, suyun renginin değişmesinin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığını ifade etti. 

AA

Bakmadan Geçme