• Haberler
  • Dünya
  • Gazze Şeridi'nde savaşın gölgesinde hayat devam ediyor

Gazze Şeridi'nde savaşın gölgesinde hayat devam ediyor

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun hava, deniz ve karadan yoğun saldırılarına maruz kalan halk, savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun hava, deniz ve karadan yoğun saldırılarına maruz kalan halk, savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veriyor. Ancak, Deyr Belah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'nde, savaşın ortasında umut ışığı parlıyor.

Gazze Şeridi'nde savaşın gölgesinde hayat devam ediyor

Filistinli genç Muhammed el-Evadi, savaşın ortasında bile umudunu kaybetmiyor. Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Deyr Belah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'nde berberlik yaparak geçimini sağlıyor. Her gün hastanenin koridorlarında, savaşın yaralarını sarmaya çalışanların arasında ustalıkla tıraş ve saç kesimi yapıyor.

Gazze'deki son çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlercesi yaralandı. Ancak, Muhammed gibi insanlar, yaşamın devam etmesi için ellerinden geleni yapıyorlar.

İsrail'in saldırılarına rağmen, Gazze halkı dayanıklılık ve direnişle ayakta kalıyor. Savaşın ortasında bile umudu yeşerten insanlar, bir gün barış ve özgürlük için mücadele etmeye devam ediyorlar.

AA

Bakmadan Geçme