Gazze Şeridi'ne gerçekleştirilen saldırılarda 13 Filistinli daha hayatını kaybetti

Gazze Şeridi'ne gerçekleştirilen saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti, çoğu çocuk ve kadın onlarca kişi yaralandı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği hava saldırılarında 13 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki Muammer ailesine ait bir eve düzenlediği saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Bölge sakinleri ve sivil savunma ekipleri, saldırı sonrası enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Aynı zamanda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bulunan Saad bin Ebi Vakkas Camisi'ni de hedef aldığı belirtildi. Bu saldırıda çoğu çocuk ve kadın onlarca kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda da ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Toplam 32 bin 552 Filistinli hayatını kaybetti

Son olarak, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, en az 14 bin 280'i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere toplam 32 bin 552 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 74 bin 980 kişinin de yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının da saldırılardan zarar gördüğü ifade edildi.


 

AA

Bakmadan Geçme