Gelin ve kaynanadan hırsızlık operasyonu

Bursa'da, gelin ve kaynanasının iş birliği yaparak gerçekleştirdiği hırsızlık, polis tarafından suçüstü yakalandı.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Güllük Mahallesi'nde, bir ev sahibi 100 bin lira değerindeki ziynet eşyalarının kaybolduğunu fark ederek polise ihbarda bulundu. Olayı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, özel bir ekibin oluşturulmasını sağladı.

Özel ekip, güvenlik kameralarını ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne (KGYS) ait kameraları titizlikle inceleyerek hırsızlık olayının detaylarını belirledi. Araştırmalar sonucunda, hırsızlık şüphelilerinin özellikle kör noktalarda ve güvenlik kamerasının olmadığı yerlerde hareket ettiği tespit edildi.

Şaşırtıcı bir detay ortaya çıktı: Hırsızlık şüphelileri, 36 yaşındaki Meral A. ve 15 yaşındaki gelini E.A. olarak belirlendi. Meral A.'nın 19 hırsızlık suçundan kaydı olduğu ve 7 yıl boyunca cezaevinde kaldıktan sonra izinli çıktığı, ayrıca 17 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ortaya çıktı.

Polis ekipleri, hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şüphelileri yakalamak için operasyon düzenledi. Kılık değiştirerek ve güvenlik kameralarının olmadığı noktalarda evlere giren gelin ve kaynanayı, bir evde suç üstü yakaladılar.

Yapılan üst aramalarda, şüphelilerin üzerlerinde altın bileklik, zincir yüzük ve bin 500 TL değerinde malzeme ele geçirildi. Kaynana suçlamaları kabul ederken, 15 yaşındaki gelin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme